Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegeri prezidenţiale - primul tur pe 24 noiembrie, al doilea pe 8 decembrie. Alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie

Your browser doesn't support HTML5 video.

După îndelungi negocieri și atacuri, Coaliția de Guvernare a ajuns la o variantă finală pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

Pe 24 noiembrie va fi primul tur al prezidențialelor, pe 1 decembrie, de ziua Națională a României, vom avea alegeri parlamentare, iar pe 8 decembrie turul 2 al prezidențialelor.

După lungi dezbateri, liderii coaliției au căzut de acord ca alegerile să fie organizate la finalul toamnei.

Marcel Ciolacu, prim ministrul României: „Am stabilit că alegerile prezidențiale vor fi organizate la 24 noiembrie turul 1 și 8 decembrie turul 2, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie. Astfel putem adopta chiar joi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și încheiem acest subiect. ”

Deși, la începutul anului fusese anunțat un calendar complet diferit pentru toate alegerile din acest an. Supriza este data de 1 decembrie, când ar urma să ne alegem parlamentarii. Asta înseamnă că vor fi alegeri trei duminici consecutive.

Citește și
Michelle Obama si Donald Trump
Sondaj: Michelle Obama ar fi singura în măsură să-l învingă pe Donald Trump în alegeri

De altfel este pentru prima dată când de Ziua Națională a României sunt organizate alegeri.

Această decizie vine în contextul în care timp de 3 săptămâni, liderii celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, nu s-au înțeles cu privire la calendarul electoral.

Astfel că, premierul Marcel Ciolacu i-a invitat pe toți liderii politici să vină la discuții și să propună variante pentru perioada în care vor fi organizate alegerile parlamentare și prezidențiale.

Nicolae Ciucă, președinte PNL: „A rezultat cât de poate de clar că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să fie la termen și de asemenea să nu existe această varianta a alegerilor comasate, s-a ținut cont de toate aceste opțiuni și de încadrare în prevederile legale.”

Deocamdată pentru alegerile prezidențiale PSD și PNL nu și-au anunțat candidații.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult