Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ALDE a decis ca Meleşcanu să fie exclus din partid dacă acceptă şefia Senatului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Teodor Meleşcanu riscă să fie exclus din ALDE dacă îi va locul lui Călin Popescu-Tăriceanu la conducerea Senatului

Conducerea ALDE, în frunte cu Călin Popescu-Tăriceanu, s-a reunit marţi, după ce Teodor Meleşcanu şi-a informat şeful de partid că este susţinut de PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

S-a decis că vor îşi pierde calitatea de membru al formaţiunii persoanele care, fără acceptul sau susţinerea partidului, acceptă funcţii publice la nivelul Guvernului, Parlamentului sau altor instituţii.

"Ambele decizii au fost votate cu o majoritate zdrobitoare", a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu.

Astfel, Teodor Meleşcanu va fi exclus din partid în cazul în care este învestit ca preşedinte al Senatului. "Nu poate accepta susţinerea ca membru ALDE, dacă trece la PSD, trece la PSD", a spus Tăriceanu.

Citește și
Viorica Dăncilă, după ședința CEx al PSD - 2
Dăncilă, apel la Iohannis „să nu se ambiționeze să refuze miniștrii fără temei”

De asemenea, s-a decis că ALDE are oficial un alt candidat pentru şefia camerei superioare a Parlamentului, respectiv senatorul Ion Popa, care a trecut la ALDE de la PNL acum un an.

Discuţiile au durat 2 ore, iar Meleşcanu şi-ar fi cerut scuze, potrivit lui Tăriceanu, care a spus că e victima unui "atac furibund al PSD". Liderul ALDE nu a putut preciza însă dacă Meleşcanu va refuza să devină preşedinte al Senatului.

Prrivind colaborarea în teritoriu cu PSD, Tăriceanu a confirmat că aceasta poate continua. 

Referitor la moţiunea de cenzură, Tăriceanu a spus că el crede că PNL "mimează" o moţiune de cenzură, deoarece Klaus Iohannis preferă ca guvernul PSD să rămână în funcţie. El nu a vrut să spună concret dacă ALDE va vota moţiunea şi aşteaptă ca liberalii "să aibă curajul să iniţieze moţiunea".

Tăriceanu a declarat că niciodată nu i-a plăcut formula "guvern de uniune naţională"

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult