Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surpriză emoționantă. Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca au primit în dar o seră cu răsaduri și plante

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pacienții Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca, Ilfov, au primit în dar o seră cu răsaduri și plante.

 

Îi va ajută la terapie, le va da o preocupare și îi va relaxa. În alte țări, astfel de spații sunt obligatorii în curțile spitalelor de psihiatrie. La noi, sera a fost construită de voluntari, cu bani din donații.

Bucurie mare în curtea Spitalului de Psihiatrie Eftimie Diamandescu din Bălăceanca, județul Ilfov. În ultimele zile, în curte s-a ridicat o seră, iar vineri, pacienții curioși au pășit pentru prima dată înăuntru.

Câțiva dintre cei care sunt tratați în spital chiar au ajutat la amenjarea acestui spațiu. Aici vor putea să planteze și să îngrijească zarzavaturi și flori.

Citește și
Anchetă la sanatoriul TBC Moroieni
Anchetă la sanatoriul TBC Moroieni, după ce un bărbat s-a aruncat de la etaj: "Avea halucinații"

Pacient: „Mie mi se pare super, pentru că ne mai scoate din ritmul acesta de n-aș vrea să zic, de închisoare.”

Pacient: „Asta înseamnă o mică ocupație, timpul liber pe care îl petrecem aici. Noi vă mulțumim din suflet că v-ați gândit și la noi, să depunem un pic de efort”

Sera a fost ridicată în câteva zile cu ajutorul voluntarilor.

Voluntar: „Să îi ajutăm pe ceilalți. E simplu. Trebuie să ne ajutăm unii pe alții. Motivația când pleci acasă după așa ceva e incomparabilă. Nu poți să compari cu nimic.”

Proiectul este construit de Asociația „Zi de bine" din banii celor care și-au donat ziua de naștere sau au făcut pur și simplu o donație prin SMS.

Melania Medeleanu, fondator Asociația „Zi de Bine”: „Acest proiect este făcut cu ajutorul celor care le-au cerut prietenilor să lase buchetele mari de flori care se ofilesc, să pună un ban în cont și să facă un bine.”

Laurențiu Dumitraș, medic: „Această grădină terapeutică pentru pacienții noștri psihiatrici ar avea mai multe scopuri. În primul rând să îi responsabilize, să îi ajutăm să reintre în societate, să își crească stima de sine. Participând la astfel de terapii se integrează mult mai ușor în societate.”

Pe lângă seră, pacienții au primit foișoare și băncuțe unde vor sta la discuții. Este un strop de lumină într-un spațiu și o lume care par uitate de societate și o dovadă că împreună putem să ne facem bine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult