Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O treime dintre pacienţii cu COVID-19 din județul Sibiu au fost vindecaţi

O treime din pacienţii cu COVID-19 din judeţul Sibiu sunt vindecaţi şi externaţi din spital, ceea ce înseamnă aproape o sută de cazuri, a declarat joi, prefectul judeţului, Mircea Creţu.

 

"Împreună cu autorităţile şi cu cetăţenii am reuşit să depăşim, spun eu bine, această situaţie de până acum, drept dovadă aş aduce cifrele care, în contextul pandemiei, le avem la nivelul judeţului Sibiu. De la începutul pandemiei avem aproximativ un număr de 300 de cazuri, din care, spre bucuria noastră, aproape o sută sunt deja vindecate şi sunt externate aceste persoane din spital", a spus prefectul Mircea Creţu, invitat la şedinţa online a consilierilor municipali din Sibiu, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost efectuate un număr de 2.161 de teste, fiind depistate 297 de persoane infectate, din care 18 au decedat, iar 93 s-au vindecat şi au fost externate din spital.

 

Citește și
Ioan Bobit
La numai 30 de ani, un tânăr din Brașov a ajuns la terapie intensivă din cauza Covid-19
Spitalul Judeţean din Sibiu a fost dotat cu un aparat pentru tratamentul cu plasmă hiperimună

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, singurul din judeţ unde sunt trataţi pacienţii adulţi cu COVID-19, va putea oferi pacienţilor tratament cu plasmă umană hiperimună, a anunţat joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat joi, în timpul şedinţei ordinare, informează Agerpres.

"Astăzi la Spitalul Judeţean Sibiu a fost instalat un aparat care asigură accesul pacienţilor infestaţi cu virus la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la persoanele care au trecut prin boală şi s-au vindecat. Astăzi a fost instalat aparatul, mâine se face instruirea personalului care va deservi acest aparat. Ne vom număra printre cele 18 centre din ţară care vor asigura şi un astfel de tratament", a explicat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost efectuate un număr de 2.161 de teste, fiind depistate 297 de persoane infectate, din care 18 au decedat, iar 93 s-au vindecat şi au fost externate din spital, a anunţat joi, Prefectura.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult