Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nadia Comăneci lasă de înțeles că arbitrii au greșit în cazul Voinea. Apelul celei mai mari gimnaste din istorie | VIDEO

Nadia Comăneci a demonstrat prin imagini clare că arbitrii au greșit în defavoarea Sabrinei Voinea, pe care au privat-o probabil de o medalie la Jocurile Olimpice prin invocarea unei erori care nu a existat.  

Nadia Comăneci se implică serios în disputa referitoare la modul în care gimnastele române Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu au fost nedreptățite de arbitri la Jocurile Olimpice de la Paris și lăsate, practic, fără medaliile olimpice pe care le meritau.

În mai multe postări concise pe pagina sa oficială de Facebook, cea mai mare gimnastă din toate timpurile comentează sec imaginile video redate în buclă cu Sabrina Voinea care nu comite așa-zisa eroare depunctată de arbitri.

”Călcâiul nu atinge covorul... nu din săritură...”, arată Nadia Comăneci. Acesta a fost motivul oficial invocat de arbitri pentru depunctarea Sabrinei, care a privat-o de o medalie și a dus-o până pe locul 5.

Citește și
sabrina voinea
Antrenoarea gimnastei Sabrina Voinea anunță că se va adresa TAS pentru „nedreptatea creată” în finala la sol de la JO

Nadia se îndreaptă și către suferința Anei Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Olimpiadă pentru un minut și jumătate, înainte ca arbitrii să îi ”fure” și ei bucuria.

”Sunt atât de mândră de tine... Te iubim! Performanță uimitoare”, scrie Nadia Comăneci în dreptul imaginilor coleșitoare, cu gimnasta care trece de la extaz la agonie, după ce vede că pierde medalia olimpică, în urma unei contestații depuse de americani și acceptate de arbitri.

Mergând pe aceeași direcție, Nadia Comăneci propune, nici mai mult, nici mai puțin, decât schimbarea întregii proceduri de concurs a probei de la sol.

”Această uimitoare rutină de la sol trebuie să fie revizuită. Trebuie să protejăm sănătatea mintală a sportivilor noștri, prin a fi drepți și corecți”, a scris cea mai mare gimnastă din istorie în redarea acelorași imagini care au dus la depunctarea Sabrinei Voinea.

Gimnastele române, nedreptățite de arbitraj

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă - 13.700. Pentru un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5.

La rândul său, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 4, cu 13.700. Pentru un minut a avut medalie de bronz, dar americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult