Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este Kaylia Nemour, gimnasta care a scris istorie pentru Africa, la Jocurile Olimpice de la Paris

Gimnasta algeriană Kaylia Nemour a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la paralele, la Jocurile Olimpice de la Paris. România va avea reprezentare, luni, în finalele de la bârnă şi sol.

Kaylia Nemour a fost notată cu 15.700, cu care a obţinut aurul olimpic, iar pe podium au mai urcat Qiyuan Qiu (China, 15.500) şi Sunisa Lee (SUA, 14.800).

Este prima medalie la gimnastică pentru o țară africană.

În prima finală pe aparate la feminin, săriturile, medalia de aur a fost câştigată de Simone Biles (SUA).

Luni vor avea loc finale în care şi România este reprezentată, prin Sabrina Maneca Voinea la bârnă şi sol, respectiv Ana Maria Bărbosu la sol.

La individual-compus, medalia de aur a revenit gimnastei Simone Biles, care a câştigat aurul olimpic şi în competiţia pe echipe, în care România a revenit după 12 ani şi s-a clasat pe locul 7.

Citește și
nadia comaneci
Nadia Comăneci, vedetă incontestabilă pe Arena Bercy. „Gimnasta numărul 1 a lumii” a eclipsat marile personalități
Cine este Kaylia Nemour

Kaylia Nemour este o gimnastă în vârstă de 17 ani care reprezintă Algeria la Jocurile Olimpice din 2024.

Kaylia Nemour s-a născut și a crescut în Franța și a concurat pentru Federația Franceză de Gimnastică timp de patru ani, din 2017 până în 2021.

Ea a schimbat steagul în 2022 și a ales să reprezinte Algeria, totul din cauza unei povești care a început cu o dispută cu privire la locul în care speranța olimpică se va antrena.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult