Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ana Maria Popescu, despre David Popovici, noua stea a natației: „O să ajungă mare! Aș vrea să putem să-l clonăm”

Vicecampioană olimpică la spadă, Ana Maria Popescu îi prevede un viitor strălucit lui David Popovici, cel care, la 16 ani, a terminat pe locul 4 proba de 200 de metri liber de la Tokyo.

„David este un fenomen, o minune de copil. Aș vrea să putem să-l clonăm. David o să ajungă mare și mi-aș dori să existe mai multi copii ca David si antrenori ca ai lui”, a declarat Ana Maria Popescu.

Aflat la prima participare la Jocurile Olimpice, David Popovici a atras atenția presei internaționale.

„Fenomenul din România, David Popovici, care are doar 16 ani, a terminat pe locul 4 în finală. Popovici l-a depășit pe campionul european Martin Malyutin. Hwang Sunwoo a avut un start foarte bun în cursă, dar a terminat pe locul 7 după ce a fost depășit pe final”, au scris francezii de la L’Equipe.

David Popovici l-a impresionat și pe Alberto Martinez Fernandez, jurnalist al cotidianului spaniol AS. "De unde l-ați scos pe acest fenomen?", a întrebat ibericul.

Citește și
David Popovici
David Popovici, numit înotătorul fenomen al României, a doborât un record mondial

În finala olimpică de la 200 m liber, David Popovici a obținut timpul de 1:44,68, care reprezintă un nou record mondial la juniori.

David Popovici va concura, miercuri, la Tokyo, de la 04:30 (ora României) în semifinala probei de 100 e metri liber. Stelistul s-a calificat cu al 8-lea timp.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult