Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste un milion de elevi, „Eroii Internetului”. Ela Moraru și Alin Chiriac, despre cele mai importante lucruri din program

Your browser doesn't support HTML5 video.

Milioane de copii români accesează internetul în fiecare zi, iar mulți riscă să fie hărțuiți ori să ajungă în colțurile internetului care-i pot pune în pericol.

Cum internetul vine fără manual de instrucțiuni, e important ca cei mici să fie pregătiți din timp. 

Alin Chiriac, fondator Ad Faber: „Ne petrecem timp să-i învățăm pe copii cum să se ferească de pericolele din lumea reală, dar nimeni nu le spune ce se petrece pe internet și cum să ia partea bună, pozitivă a internetului și cum să aibă grijă la lucrurile pe care încă nu le-au descoperit sau nu știu cum să reacționeaze în anumite situații”.  

Ela Moraru, Country Director Google România: „A fost un moment când am fost într-o clasă în care unul dintre copii, în clasa 6-a, a spus că e ok să fiu atacat sau tratat urât, că asta mi se întâmplă și-n viața de zi cu zi. A fost un moment dificil pentru mine, ca părinte. Nu e vorba doar de cyberbulling, ci de bullying în general și e unul dintre cele mai importante lucruri din program”.

Citește și
Google
Cum reușesc românii din diaspora să rămână conectați cu tot ce se întâmplă în țară. Ce arată cel mai recent studiu Google

Până acum peste 1 milion de elevi și peste 25.000 de profesori au luat parte din program. Acesta include mai mulți pași, de la navigare și căutare, până la metode de securizare ori comunicare. Eroii Internetului care poate fi accesat și de AICI și cuprinde și o secțiune dedicate părințiilor, care pot continua lecțiile și acasă.

Eroii Internetului are și un joc dedicat, care se numește Interland și este gratuit. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult