Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oana Gheorghiu, Asociaţia „Dăruieşte viaţă”, despre construirea unui spital: „Reușita noastră i-a stresat pe politicieni”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Oana Gheorghiu, membră fondatoare a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, dezvăluie, în emisiunea "Interviurile lui Vitalie", care au fost piedicile pe care statul român le-a pus de-a lungul timpului în calea construirii unui spital pentru copii.

Oana Gheorghiu a vorbit, în emisiunea difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro, despre cum au ajuns politicienii români să se simtă amenințați de un ONG care vrea să facă un spital.

”Reușita noastră i-a stresat pe politicieni, fiind o presiune că un ONG reușește să facă un spital, iar ei nu au știut să reacționeze în fața unui astfel de proiect, ieșind la atac. Societatea noastră nu mai tolerează astfel de lucruri, iar reacția pe care am simțit-o a fost extraordinară și asta ne-a ajutat să mergem mai departe. Anul trecut am avut nenumărate controale, autoritățile solicitând hârtii în permanență legate de parcursul nostru. Ministerul Sănătății solicita o dată pe săptămână câte un document sau trimitea corpul de control la Spitalul Clinic de Copii Marie Skłodowska Curie”, a spus Oana Gheorghiu.

Întrebată de corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari care au fost principalele obstacole cu care s-a întâlnit, Oana Gheorghiu a răspuns: ”Fostul Ministru al Sănătăți Sorina Pintea ne-a spus că, de fapt, ONG-ul nostru are obligația să dea statului român banii pe care i-a strâns pentru realizarea spitalului. De asemenea, la o zi după ce Raed Arafat anunța că nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19 în București, Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” a atras atenția că spitalul modular construit în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti era gata. Cu toate acestea autoritățile s-au mișcat foarte greu. Domnul Raed Arafat are o anumită reticență față de noi datorită faptului că i-am reproșat în mai multe rânduri despre modul în care s-a intervenit în dezastrul de la Colectiv, dar și despre lipsa de echipament pe care țara noastră o are”.

Membra fondatoare a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” a mai adăugat: ”Partea cea mai rea este că împlinim cinci ani de la incidentul Colectiv și România se află în aceeași situație în ceea ce privește Marii Arși. Dacă mâine s-ar întâmpla un incident asemănător cu cel din Colectiv, va fi o dramă și mai mare pentru că acum nimeni nu ne mai primește afară din cauza pandemiei”.

Citește și
Horia Tecău, invitat în emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”
Interviu cu Horia Tecău: "Vreau să mai și joc tenis câțiva ani". Cum l-a ajutat statul român

Oana Gheorghiu a mai menționat: ”Spitalul dedicat copiilor bolnavi de cancer, pe care îl construim încă din 2018, este în prezent într-o etapă înaintată. Structura este gata, iar în curând vom începe finisajele. Spitalul va avea nouă etaje pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați. Trebuie să construim spitale pentru a putea să ne tratăm copiii de orice tip de boală. Cancerul este îngrozitor, mai ales la copii. Termenul de finalizare este undeva la jumătatea anului viitor. După faza de testare a echipamentelor, care va dura între 3 și 6 luni, vom interna și primul pacient. Peste 350.000 de oameni au donat pentru realizarea acestui proiect, iar cea mai mare donație pe care am primit-o de la o companie a fost de 10 milioane de euro”.

Urmăriți în continuare dezvăluirile Oanei Gheorghiu în VIDEO-ul de mai sus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult