Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Zdrobiți-i pe imperialiști”. Putin își consolidează din pix legăturile de securitate cu unul dintre tiranii lumii

În vreme ce SUA acuză Phenianul că furnizează arme Moscovei, Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, și omologoul său rus Vladimir Putin „își demonstrează pe deplin invincibilitatea” și se angajează să consolideze legăturile de securitate.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin au făcut schimb de scrisori prin care se angajează să dezvolte legăturile în ceea ce Kim a numit o „relație strategică de lungă durată”.

Astfel, aceste scrisori marchează cea de-a 78-a aniversare a eliberării Coreei de sub dominația colonială a Japoniei din 1940-1945, care este celebrată, totodată, ca sărbătoare națională în Coreea de Sud.

În scrisoarea adresată marți lui Putin, Kim a declarat că prietenia dintre cele două țări a fost forjată în cel de-al Doilea Război Mondial odată cu victoria asupra Japoniei și că acum „își demonstrează pe deplin invincibilitatea și puterea în lupta pentru a zdrobi practicile arbitrare și hegemonia imperialiștilor”, a declarat agenția de știri de stat KCNA, citată de Al Jazeera.

„Sunt ferm convins că prietenia și solidaritatea... vor fi dezvoltate în continuare într-o relație strategică de lungă durată, în conformitate cu cerința noii ere”, a declarat Kim în scrisoare.

Citește și
vladimir putin
Putin acuză SUA şi aliaţii săi că ”pun gaz pe foc” în Ucraina. ”Injectează miliarde de dolari în regimul neonazist”
Răspunsul lui Putin

„Cele două țări vor ieși întotdeauna victorioase, sprijinindu-se și cooperând puternic una cu cealaltă în cursul realizării obiectivului și cauzei lor comune”, se mai arată în scrisoarea liderului suprem al Coreei de Nord.

Putin, în mesajul său către Kim, s-a angajat, de asemenea, să consolideze legăturile bilaterale.

„Sunt sigur că vom consolida cooperarea bilaterală în toate domeniile pentru bunăstarea celor două popoare și pentru stabilitatea și securitatea fermă a peninsulei coreene și a întregii Asiei de Nord-Est”, a declarat Putin într-o declarație distribuită de Kremlin.

În același timp, Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că furnizează arme Rusiei, pentru războiul pe care l-a lansat în Ucraina, inclusiv obuze de artilerie, rachete de umăr și rachete. Însă, evident, Phenian și Moscova au negat orice tranzacții de arme.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult