Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Timpul se scurge". Hamas a difuzat o înregistrare video cu un ostatic israelian reţinut în Gaza de pe 7 octombrie

Braţul armat al Hamas a difuzat sâmbătă pe Telegram o înregistrare video în care apare un ostatic israelian reţinut în Fâşia Gaza de la atacul mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie asupra Israelului, relatează AFP.

Videoclipul difuzat de Brigăzile al-Qassam, cu o durată de circa zece secunde, arată un bărbat cu un ochi umflat şi o privire pierdută, care îşi rosteşte numele. El stă în faţa unui perete acoperit cu faianţă albă, într-un loc care pare întunecat. Data înregistrării imaginilor nu este precizată. Mesajul este însoţit de hashtag-urile scrise în arabă şi ebraică: "Timpul se scurge" şi "guvernul tău minte". Această înregistrare video este difuzată în cea de-a 218-a zi de război şi în momentul în care negocierile indirecte între Israel şi Hamas pentru încheierea unui armistiţiu în Gaza, asociat cu eliberarea ostaticilor, continuă după ce delegaţiile ţărilor mediatoare (Egipt, Qatar, Statele Unite) au părăsit joi Cairo joi fără a ajunge la acord în urma discuţiilor. Înregistrarea este difuzată cu puţin timp înainte de 14 mai, data proclamării statului Israel, care a fost creat în 1948.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie după ce luptători ai Hamas infiltraţi din Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, ucigând peste 1.170 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, peste 250 de persoane au fost răpite, iar 128 sunt în continuare captive în Gaza, dintre care se crede că 36 au murit, potrivit armatei israeliene. Ca ripostă, Israelul a promis că va "anihila" Hamas, aflat la putere în Gaza din 2007, şi că va elibera ostaticii, şi a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 34.971 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult