Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Încă nu am de gând să mor”. Lukașenko, cel mai prețios aliat al lui Putin, a oferit detalii despre boala care l-a pus la pat

Aleksandr Lukașenko, președinte statului Belarus, a declarat marți, că starea de sănătate precară este motivul absenței sale din viața publică.  

Președintele belarus, învârstă de 68 de ani, a declarat că zvonurile despre starea sa de sănătate au fost "doar speculații inutile pe aplicațiile de mesagerie și canalele Telegram".

"Au spus că a fost un adenovirus sau ceva de genul ăsta. Un adenovirus. Asta nu e nimic... Dar pentru că nu am avut ocazia să mă tratez... totul s-a acumulat. Dar încă nu am de gând să mor, prieteni. Va trebui să mă suportați pentru foarte mult timp", a adăugat Lukașenko.

Însă, Lukașenko nu a spus exact care este boala sa. adenovirusurile pot provoca o gamă vastă de boli, de la afecțiuni respiratorii acute la cele potențial letale pentru persoanele cu un sistem imunitar slab.

Lukașenko, marele absent de la dineul lui Putin

Lukașenko nu a mai apărut în public și nu a mai participat la evenimente oficiale de la sărbătorirea Zilei Victoriei la Moscova și Minsk, care a avut loc la 9 mai.

Citește și
aleksandr lukasenko
Propaganda din Belarus a publicat o fotografie cu Lukaşenko, după ce s-a zvonit că este grav bolnav | FOTO

Lukaşenko, care conduce cu o mână de fier Republica Belarus de trei decenii, a apărut slăbit în timpul ceremoniilor militare de la Moscova şi nu a participat la un dineu oferit de Vladimir Putin.

De atunci, el nu a fost văzut în public şi chiar a lipsit de la festivităţile naţionale din Belarus, iar aceast episod a alimentat speculaţii, neconfirmate oficial, că Lukaşenko ar fi fost internat într-un spital.

Jurnaliștii independenți au raportat că, în seara zilei de 13 mai, convoiul lui Lukașenko, însoțit de o unitate specială a Poliției Rutiere de Stat, s-a deplasat la Centrul Republican de Medicină Clinică al Administrației Prezidențiale, notează Ukrainska Pravda.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult