Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara care a rămas fără internet în timpul unor ample proteste

Zimbabwe a rămas vineri fără internet după ce guvernul a ordonat celui mai mare operator din țară să închidă serviciile. Rețelele au fost deblocate după câteva ore dar platformele de social media au rămas inaccesibile, informează CNN.

Guvernul țării a ordonat închiderea platformelor WhatsApp, Twiiter și Facebook timp de o săptămână. De asemenea, majoritatea magazinelor și fabricilor au rămas închise, armata statului patrulând constant pe străzi.

Momentul vine în contextul unor ample proteste începute atunci când președintele Emmerson Mnangagwaa anunțat o creștere de 150% a prețurilor la combustibil.

Putătorul de cuvânt al Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați, Ravina Shamdasani a cerut Guvernului să găsească soluții pentru întreaga populație, exprimându-și îngrijorarea cu privire la utilizarea abuzivă a forței armatei, inclusiv a muniției.

Miercuri, în timpul protestelor, forțele de securitate au împușcat cinci persoane și au rănit alte 25.

"Autoritățile din Zimbabwe au datoria de a menține securitatea în timpul protestelor, însă trebuie să facă acest lucru fără a folosi forță excesivă", a declarat Dewa Mavhinga, directorul Human Rights Watch din Africa de Sud. "Cei responsabili cu folosirea forței ar trebui să fie investigați și să fie trași la răspundere", a mai adăugat aceasta.

"Mi-au spart buza, mi-au rupt dinții. Nu am făcut nimic ca să merit asta", a spus un protestatar.

"Familia mea nu poate continua să rămână într-un loc în care agenții de securitate bat și arestează civili la întâmplare. Sunt peste tot și nu știi la ce să te aștepți dacă îi superi", a declarat, James Chunga, un alt locuitor.

Ministrul de stat pentru securitatea națională din Zimbabwe, Owen Ncube, a confirmat că au existat victime pe parcursul protestelor, dar a acuzat organizațiile neguvernamentale, grupurile civile, tinerii și indivizii care lucrează cu opoziția pentru instigare la violență.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult