Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski: Singurul lucru pe care îl mai poate face Rusia este să terorizeze Ucraina. Este răzbunarea celor care au pierdut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miniştrii de Externe ai statelor membre G7 vor discuta săptămâna viitoare, la Bucureşti, modalităţi de a susţine Ucraina cu aprovizionarea cu energie.

La Kiev, cel puțin jumătate dintre locuitori nu au curent electric. Bombardamente rusești au provocat din nou teroare în Zaporojie, Nikopol și Herson. Cel puțin șapte oameni au fost uciși și 21 au fost răniți. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

În Herson e o dramă continuă. O ploaie de rachete s-a năpustit din nou asupra orașului, într-o escaladare accentuată a atacurilor asupra zonei recent eliberate de ucraineni.

Soldații din regiune au avertizat că loviturile aeriene se vor intensifica, pentru că trupele rusești încearcă să treacă peste râul Nipru.

Bombardamentele de joi noapte au lovit unele cartiere care, până acum, nu au mai trecut printr-o astfel de nenorocire. Cel puțin patru oameni au murit în fața unei cafenele, iar o femeie a fost ucisă lângă casa ei. Alte zeci de persoane au fost rănite.

Citește și
vladimir putin
Analiză. Ar putea Vladimir Putin să taie accesul la GPS? Ce soluții ar avea la îndemână Ucraina și statele occidentale

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Aceasta este răzbunarea celor care au pierdut. Ei (rușii) nu ştiu să lupte. Singurul lucru pe care îl mai pot face este să terorizeze. Fie teroare energiei, fie teroarea artileriei sau teroarea rachetelor, la asta s-a redus Rusia sub conducătorii actuali”.

Situație critică în toată Ucraina

Alimentarea cu energie electrică și apă este grav afectată în cel puțin 15 regiuni din Ucraina, inclusiv în capitala Kiev. Pentru oamenii de acolo alimentarea cu curent a fost redusă la 2-3 ore pe zi, până la restabilirea completă în tot orașul. Momentan, acest lucru a fost posibil doar pentru aproximativ jumătate dintre locuitorii Capitalei.

Nici medicii nu sunt descurajați de penele masive de curent și continuă să salveze vieți. La Institutul Inimii din Kiev, medicii au dus la bun sfârșit o intervenție chirurgicală la lumina lanternelor.

În sudul Ucrainei, mii de oameni își părăsesc satele și se îndreaptă spre marile orașe, cum ar fi Odesa, cu gândul că acolo vor primi cele necesare pentru a supraviețui iernii.

Matthew Chance, corespondent CNN, Odesa: „Suntem într-un centru de primire, chiar aici în mijlocul regiunii. E o mulțime uriașă de oameni aici, aproximativ 500, 700 de familii din toate colțurile Ucrainei care au venit aici ca să încerce să obțină hrană, apă și alte produse sanitare de bază”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult