Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski, președintele Ucrainei, într-un mesaj către națiune: ucrainenii "nu se tem de nimic și de nimeni"

Ucrainenii sunt "pe pământul lor" şi "nu se tem de nimic și de nimeni" şi nu vor ceda "nicio singură bucată din ţară". Acesta este mesajul tranșant al președintelui ucrainian Volodimir Zelenski, transmis marți dimineață într-o declarație către națiune.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a denunţat marţi, într-discurs adresat naţiunii, o încălcare a "suveranităţii şi integrităţii teritoriale" a Ucrainei după recunoaşterea independenţei celor două "republici" separatiste Donbas de către Moscova, de care el afirmă că "nu îi este frică", scrie AFP, citat de Agerpres.

"Ucraina consideră cele mai recente acte ale Rusiei o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru", a spus el, adăugând că ucrainenii sunt "pe pământul lor" şi "nu se tem de nimic și de nimeni" şi nu vor ceda "nicio singură bucată din ţară".

Reacția președintelui SUA după recunoașterea independenței republicilor separatiste din Ucraina. Biden emite și el un decret

Pe de altă parte, el a declarat că aşteaptă pentru ţara sa un sprijin "clar" şi "eficient" de la aliaţii occidentali în faţa Rusiei, după ce Moscova a recunoscut "republicile" separatiste din estul Ucrainei.

"Aşteptăm un sprijin clar şi eficient de la partenerii noştri", a spus Volodimir Zelenski.

Citește și
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen amenință Rusia cu sancțiuni după decretul de recunoaștere a republicilor separatiste din Ucraina

"Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten", a adăugat şeful statului ucrainean.

MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la maximum. „Părăsiți imediat țara!”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult