Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski: În Borodeanka situația este mai rea decât în Bucea. GALERIE FOTO

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că situația din orașul Borodeanka este „mult mai rea” decât în Bucea, din apropiere, unde masacrul comis de către forțele ruse a fost condamnat la nivel mondial.

Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

„Lucrările de demontare a resturilor din Borodeanka au început... Acolo este mult mai rău ”, a spus Zelenski.

Zelenskii nu a oferit alte detalii sau dovezi că Rusia ar fi responsabilă pentru moartea civililor în oraș. Orașul este la aproximativ 25 km de Bucea.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că 26 de cadavre au fost găsite sub două clădiri dărâmate din Borodeanka. Ea nu a spus dacă autoritățile au stabilit cauza morții, dar a acuzat trupele ruse că au efectuat lovituri aeriene asupra orașului, conform The Guardian. 

"În Borodeanka este cel mai rău în ceea ce privește distrugerea și în ceea ce privește incertitudinea cu privire la (numărul victimelor", a spus ea.

Citește și
Mircea Geoana
Mircea Geoană: Forţele ruseşti se regrupează pentru o nouă ofensivă inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre

Marți, Venediktova a spus că numărul victimelor din Borodeanka va fi mai mare decât oriunde altundeva, dar nu a oferit detalii suplimentare.

De asemenea, oficialii cred că peste 300 de oameni au fost uciși de forțele ruse în Bucea, la 35 km nord-vest de capitala Kiev, iar aproximativ 50 dintre ei au fost executați.

Moscova a negat că a vizat civili și spune că imaginile cu cadavrele din Bucha au fost înscenate de guvernul ucrainean pentru a justifica mai multe sancțiuni împotriva Moscovei și a deraia negocierile de pace.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult