Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski acuză Iranul că minte în privinţa dronelor trimise Rusiei: „Nu există aşa ceva în lumea modernă”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, în discursul adresat naţiunii că atunci când lumea este unită, teroriştii nu au nicio şansă. El i-a acuzat pe iranieni că mint în privinţa dronelor trimise Rusiei.

De asemenea, el a spus că se aşteaptă la veşti bune privind ajutorul pentru apărarea antiaerină.

"Trebuie să asigurăm protecţia totală a cerului Ucrainei şi vom continua să facem tot ce este posibil şi imposibil pentru asta. Săptămânile viitoare, ne aşteptăm la veşti bune cu privire la apărarea antiaeriană şi apărarea anti-rachete” a spus președintele Ucrainei.

Zelenski: „Nu există în lume ca teroriștii și complicii lor să nu fie pedepsiți”

„Apropo, astăzi au fost mesaje din Iran, de la reprezentanţi oficiali. S-au hotărât să recunoască faptul că au furnizat drone pentru teroarea rusă. Dar chiar şi în această mărturisire au minţit. Am doborât cel puţin zece drone iraniene în fiecare zi şi regimul iranian susţine că a trimis puţine şi înainte de startul invaziei. Doar ieri (vineri) au fost distruse 11 drone Shahed. Ştim sigur că instructori iranieni i-au învăţat pe teroriştii ruşi să folosească dronele, iar Teheran tace în legătură cu asta”, a adăugat Zelenski.

„Şi dacă Iran continuă să mintă în privinţa a ce este evident, înseamnă că lumea va face şi mai multe eforturi pentru a ancheta cooperarea teroristă dintre regimul rus şi cel iranian şi cât îi plăteşte Rusia Iranului pentru o astfel de cooperare. Nu există aşa ceva în lumea modernă, ca teroriştii sau complicii lor să nu fie pedepsiţi”, a conchis el, conform News.ro.

Citește și
zelenski
Zelenski, mesaj către Putin: „Noi suntem pregătiți pentru pace, pentru o pace corectă și echitabilă”
Iranul recunoaște că a furnizat drone Rusiei

Ministrul de Externe de la Teheran, Hossein Amirabdollahian, a declarat, citat de agenţia de stat IRNA, că Republica Islamică a trimis Moscovei un număr limitat de drone înaintea invaziei ruse din Ucraina.

În ceea ce Reuters numeşte „cel mai detaliat răspuns de până acum” cu privire la drone, şeful diplomaţiei iraniene a menţionat că un „număr mic” de drone a fost livrat Rusiei cu câteva luni înaintea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, dar a negat totuşi că ţara sa a mai trimis arme după declanşarea invaziei sau că Teheranul ar fi furnizat rachete.

„Această vâlvă făcută de unele ţări occidentale cum că Iranul a furnizat rachete şi drone Rusiei pentru a o ajuta în războiul din Ucraina - partea cu rachetele este complet greşită. Partea cu dronele este adevărată, am furnizat Rusiei un număr mic de drone cu câteva luni înaintea războiului din Ucraina”, a spus Amirabdollahian, potrivit dpa și Reuters, citate de Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult