Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de arestări efectuate de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina. Ce acuzații li se aduc oamenilor

Garda naţională rusă a anunţat, luni, arestarea a 25 de persoane în sudul ocupat al Ucrainei, pe care le acuză de colaborare cu armata ucraineană, informează AFP.

''Pe baza informaţiilor primite de la contraspionajul militar, forţele speciale ale Rosgvardia (Garda naţională rusă) au arestat 25 de localnici suspectaţi de ajutorarea forţelor armate ucrainene şi i-au predat Ministerului de Interne rus şi Serviciului federal de securitate (FSB)'', a indicat Rosgvardia într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, arestările au avut loc în zonele ocupate de ruşi în regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie.

Comunicatul indică faptul că patru persoane sunt acuzate de spionaj după ce ar fi strâns informaţii despre activităţile armatei ruse şi alte opt sunt suspectate de ''trădare''. Unii dintre cei arestaţi ar fi difuzat mesaje ce făceau apel la ''acte de terorism'' pe social media, iar alţii ar fi colectat fonduri pentru organizaţii interzise.

De asemenea, în acest dosar autorităţile ruse au confiscat mai multe arme.

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin, avertisment fără precedent pentru SUA. Motivul pentru care se poate ajunge la o criză ca în Războiul Rece

Rusia şi-a multiplicat arestările de persoane acuzate de susţinerea sau ajutorarea Ucrainei, fie în Rusia, fie în teritoriile ucrainene ocupate de trupele Moscovei. Printre cei întemniţaţi se află persoane care au denunţat invadarea Ucrainei şi altele acuzate de operaţiuni de sabotaj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult