Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zece avioane militare ale Chinei au trecut linia mediană a strâmtorii Taiwan în ultimele 24 de ore

Ministerul Apărării din Taiwan a anun'at, joi, că zece avioane militare chineze au traversat linia mediană sensibilă a Strâmtorii Taiwan ]n ultimimele 24 de ore, informează Reuters, citată de News.ro.

Miercuri seară, ministerul a raportat o reluare a activităţii militare chineze în strâmtoare, avioanele şi navele de război chineze efectuând "patrule comune de pregătire pentru luptă".

Dintre acestea, "11 avioane au trecut linia mediană - o demarcaţie neoficială între China şi Taďwan pe care prima nu o recunoaşte - şi au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din sud-vest şi nord (Adiz)", a precizat sursa.

Aceasta este cea mai mare demonstraţie de forţă a Beijingului în jurul insulei de la alegerile prezidenţiale din Taiwan.

Sâmbătă, alegătorii din Taiwan l-au ales preşedinte al arhipelagului pe Lai Ching-te, de la Partidul Democrat Progresist (DPP), care a promis să protejeze teritoriul de "ameninţările şi intimidările" Beijingului.

Citește și
port
Navele care aduc mărfuri din China spre Europa, întârzieri chiar și de două luni. Produsele vor avea prețuri mai mari

În ultimii patru ani, China şi-a intensificat activitatea militară în jurul Taiwanului, iar avioanele de luptă şi navele de război chinezeşti operează acum în mod regulat în strâmtoare.

China, care consideră Taiwan parte integrantă a teritoriului său, a promis să readucă într-o zi insula în componenţa sa, folosind forţa dacă este necesar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult