Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Donbas Girl” a fost demascată. Principala marionetă a Kremlinului este veteran al Marinei americane | FOTO

„Domnișoara din Donbas” („Donbas Girl”) este investigată de Departamentul Justiției al Statelor Unite pentru rolul jucat în administrarea conturilor de socializare care au publicat o serie de scurgeri de documente ale Pentagonului.  

Fost subofițer în cadrul Marinei americane, tânăra în vârstă de 37 de ani a primit Medalia pentru serviciul său în Războiul Global împotriva Terorismului.

Ea este acum vizată de o anchetă a Departamentului de Justiție al SUA.

Principala marionetă a Kremlinului

Sarah Bils este o veterană a marinei americane care a devenit o propagandistă pro-Kremlin. Fostă femeie de serviciu, ea a câștigat o serie de premii extrem de râvnite, conform DailyMail.

Sarah Bils, o vânzătoare de pești tropicali divorțată în vârstă de 37 de ani, a obținut nu mai puțin de 11 medalii și decorații în timpul celor 13 ani de serviciu.

Citește și
cereale ucraina
România și alte state est europene, acuzate că îl ajută pe Putin prin interzicerea cerealelor ucrainene

Printre acestea se numără medalia Global War on Terrorism Service, acordată celor care servesc direct în operațiuni antiteroriste.

Documentele militare ale acestia nu precizează când a fost decorată pentru serviciile sale. Astfel de distincții sunt de obicei rezervate celor care servesc cel puțin 30 de zile consecutiv sau prestează un total de 60 de zile în sprijinul operațiunilor antiteroriste.

Conform documentelor citate de DailyMail, ea a părăsit armata în data de 27 noiembrie 2022, fără a fi precizate motivele plecării sale.

Sarah Bils a fost demascată ca fiind femeia din spatele „Donbas Devushka". Popularul cont de socializare a făcut propagandă pro-Moscova în contextul războiului din Ucraina și chiar a încercat să strângă bani pentru cauza rusă.

Persoanele din spatele acestei rețele ar fi postat cel puțin patru dintre documentele clasificate, scurse de către Jack Teixeira, membru al Gărzii Aeriene din Massachusetts, pe canalul lor de socializare Telegram.

Sarah Bils este în prezent investigată de Departamentul de Justiție pentru scurgerea online de documentele secrete ale Pentagonului. Ea neagă acuzațiile.

„Evident, cunosc gravitatea materialelor clasificate strict secrete”, a declarat ea, citată de Wall Street Journal.

Se crede că ea a postat mesaje de propagandă sub pseudonimele Mila Medvedev, Luganskforlife, CheburekiVibes, MeatballSubZero, YuGopnik și GhostofLugansk.

Cine este „Donbas Girl”

Fost tehnician electronist de aviație în cadrul US Navy, ea a servit pe insula Whitby din statul Washington.

Adevărata ei identitate a fost dezvăluită de voluntarii de la North Atlantic Fella Organization, care strâng fonduri pentru Ucraina și luptă împotriva dezinformării online.

Printre altele, ea este proprietarul unei afaceri care se ocupă cu vânzarea de pești tropicali și alimente importate din Polonia.

Voluntarii de la NAFO au reușit să o demaște după ce au găsit un podcast tematic despre pești, filmat în iunie 2020.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult