Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Disperarea” lui Putin după atacul terorist din Moscova. Cum ar încerca să păcălească poporul rus

Marea Britanie l-a avertizat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, să nu folosească atacul terorist din Moscova ca scuză pentru escaladarea războiului împotriva Ucrainei.

Recent, Vladimir Putin a declarat că suspecților în atacul terorist li s-a oferit o „fereastră” pentru a putea trece granița în Ucraina.

„Disperarea lui Putin de a pune toate acestea pe seama Ucrainei nu este surprinzătoare, deoarece încearcă să păcălească și mai mult poporul rus, în timp ce pretinde că nu există disidență în Rusia”, a declarat o sursă de rang înalt din guvernul britanic, scrie cotidianul The Telegraph, citat de Ukrainska Pravda.

"El [Putin - n.r.] nu trebuie să folosească această conexiune inventată ca un fel de scuză pentru a-și intensifica războiul ilegal din Ucraina", a adăugat sursa.

Alicia Kearns, președinta Comisiei pentru afaceri externe, a afirmat că mass-media rusească au distribuit videoclipuri false cu oficiali ucraineni în încercarea de a da vina pe Ucraina și de a-i oferi lui Putin un pretext pentru noi atrocități.

Citește și
atacatori moscova
VIDEO. Autorii masacrului din Moscova au fost duși în fața judecătorilor. Trei dintre ei și-au recunoscut faptele

"Nu există niciun indiciu privind vreo legătură cu Ucraina și nici vreun motiv credibil care să sugereze implicarea lor", a declarat Kearns.

Mai mult, Ucraina a negat implicarea sa în atacul din Moscova, în urma căruia au murit cel puțin 134 de persoane și care a fost revendicat de Statul Islamic.

Statele Unite au fost de acord cu această evaluare, după ce au avertizat cu câteva săptămâni mai devreme despre un atac terorist iminent la Moscova.

Anterior, Casa Albă a declarat că nu există nicio dovadă a unei implicări a Ucrainei în acest atac.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult