Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Au existat bariere rasiale”. O ucraineancă a câștiga Miss Japonia 2024, lucru ce a creat dezbateri pe internet

Carolina Shiino, în vârstă de 26 de ani, născută în Ucraina, a câștigat Miss Japonia 2024. Tânăra s-a mutat în Japonia la vârsta de cinci ani și a fost crescută în Nagoya.

„Au existat bariere rasiale și a fost o provocare să fiu acceptată drept cetățean japonez”, a spus o Carolina Shiino în lacrimi, într-o japoneză impecabilă, după ce a fost încoronată, scrie BBC.

Ea este primul cetățean japonez naturalizat care a câștigat concursul, dar victoria sa a reaprins o dezbatere despre ce înseamnă să fii japonez. În timp ce unii au recunoscut victoria ei ca fiind un „semn al vremurilor”, alții au spus că nu arată așa cum ar trebui să arate o „Miss Japonia”.

Victoria ei vine la aproape 10 ani după ce Ariana Miyamoto a devenit prima femeie bi-rasială care a fost încoronată Miss Japonia în 2015. Atunci, cu o mamă japoneză și un tată afro-american, victoria dnei Miyamoto a ridicat întrebări cu privire la faptul că o persoană de rasă mixtă ar trebui să fie eligibilă pentru a câștiga concursul. Acum, faptul că Shiino nu are părinți japonezi i-a supărat pe unii pe rețelele de socializare.

Citește și
Miss Venezuela
Premieră istorică: O mamă a câştigat titlul de Miss Venezuela. Cine este Ileana Márquez Pedroza

„Este 100% ucraineancă pură. Înțeleg că este frumoasă, dar nu este Miss Japonia”, „Dacă ar fi fost pe jumătate japoneză, sigur, nicio problemă. Dar ea este 0% japoneză din punct de vedere etnic și nici măcar nu s-a născut în Japonia”, au spus oamenii în comentarii.

Alții s-au întrebat dacă alegerea modelului de origine ucraineană a fost o decizie politică.

„Dacă ar fi fost rusoaică, nu ar fi câștigat. Nu ar fi avut nicio șansă. Evident, criteriile sunt acum o decizie politică. Ce zi tristă pentru Japonia”, a susținut o persoană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult