Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Xi Jinping i-a subliniat lui Biden că Taiwanul este principala linie roșie în relațiile dintre China și SUA

În cadrul întâlnirii lor la summitul G20 din Bali, președintele Chinei, Xi Jinping, i-a subliniat omologului său american, Joe Biden, că Taiwanul a rămas cel mai fierbinte subiect dintre China și SUA.

Președintele chinez Xi Jinping i-a spus omologului său american că problema Taiwanului este linia roșie în relațiile dintre China și SUA. Xi a transmis acest lucru în timpul unei întâlniri cu Joe Biden în Bali, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, într-un comentariu cu privire la vizita președintelui chinez la summitul G20 din Bali și la summitul APEC din Thailanda, notează Kommersant.

"Președintele Xi Jinping a prezentat în mod cuprinzător și sistematic originile problemei Taiwanului și poziția de principiu a Chinei, subliniind în mod clar că problema Taiwanului este nucleul intereselor principale ale Chinei și fundamentul relațiilor sino-americane, iar fundamentul politic este prima linie roșie irezistibilă în relațiile sino-americane", a transmis Wang Yi într-un comentariu pe site-ul Ministerului de Externe.

Xi Jinping spune că nu va exista o recunoaștere a independenței Taiwanului

"Independența Taiwanului" este incompatibilă cu pacea și stabilitatea de ambele părți ale Strâmtorii Taiwan, a declarat președintele Xi, citat de acesta.

În timpul întâlnirii de la summitul G20, președintele chinez a mai declarat că nu va exista o recunoaștere a independenței Taiwanului. Președintele SUA, înainte de întâlnirea de la summit, a vorbit despre importanța menținerii păcii și stabilității în jurul strâmtorii Taiwan.

Citește și
china, taiwan, sua
Amiral american: SUA trebuie să se pregătească acum pentru o invazie a Chinei în Taiwan

China consideră Taiwanul ca fiind teritoriul său, dar autoritățile insulare neagă vehemet acest lucru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult