Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vulcanul Semeru a erupt, la un an de la ultima tragedie de proporții. Avertismentul specialiștilor | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt și toată Insula Java a fost plasată sub alertă maximă. S-a împlinit un an de la ultima erupție catastrofală a acestuia.

Centrul de vulcanologie şi prevenirea catastrofelor geologice (PVMBG) a ridicat nivelul activităţii vulcanice de la trei la patru, a declarat purtătorul de cuvânt Hendra Gunawan pentru postul Kompas TV, transmite News.ro.

„Asta înseamnă că pericolul ameninţă zonele populate şi activitatea vulcanului s-a intensificat”, a adăugat el.

Situat în estul insulei Java, dintre care este cel mai înalt punct cu o altitudine de 3.676 de metri, Muntele Semeru a aruncat duminică un nor de cenuşă de aproximativ 1,5 km înălţime.

Nu au fost anunţate victime după erupţie, dar Hendra Gunawan i-a sfătuit pe locuitorii din apropiere să nu se apropie la mai puţin de 8 km distanţă de crater.

Citește și
incendiu vulcan hunedoara
Incendiu la o hală de mase plastice din Vulcan, județul Hunedoara, lichidat după mai bine de două ore

Evacuarea persoanelor, care include copii şi vârstnici care locuiesc în apropierea vulcanului din provincia Java de Est, a început. 93 de rezidenţi au fost evacuaţi până acum, a declarat Agenţia de atenuare a efectelor dezastrelor din Indonezia, a declarat BNPB într-un comunicat.

Agenţia de Meteorologie din Japonia monitorizează posibilitatea unui tsunami acolo.

Ultima erupţie a vulcanului, în urmă cu exact un an, a ucis cel puţin 51 de oameni. Alunecările şi norii de cenuşă au cuprins sate întregi şi aproape 10.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele. Indonezia se află pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se întâlnesc plăcile continentale care provoacă o activitate vulcanică şi seismică puternică. Arhipelagul din Asia de Sud-Est are aproape 130 de vulcani activi.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult