Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Volodimir Zelenski şi premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, au semnat un acord de securitate "fără precedent"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi premierul britanic, Rishi Sunak, au semnat, vineri, ceea ce Kievul numește "un acord de securitate fără precedent, care va rămâne în vigoare până când Ucraina va adera la NATO".

Marea Britanie este prima țară care concretizează promisiunea unor garanții de securitate făcută Ucrainei anul trecut, de membrii G7 - grupul celor mai industrializate țări ale lumii.

Cu ocazia vizitei, șeful guvernului de la Londra a anunţat un sprijin militar de doua miliarde și jumătate de lire sterline pentru anul în curs, în creştere cu 200 de milioane faţă de cei doi ani precedenţi.

Fondurile vor fi folosite pentru furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune, apărare aeriană, muniție de artilerie, și securitate maritimă.

În schimb, Casa Albă tocmai a anunțat că s-au epuizat fondurile, iar asistenţa acordată Ucrainei a "încetat complet", in lipsa unui acord în Congres.

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski spune că războiul se va desfășura în Crimeea și Marea Neagră în 2024. „Pentru noi acesta este un obiectiv militar”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult