Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Volodimir Zelenski a prezentat, în fața ONU, cele cinci condiții non-negociabile pentru a obține pacea cu Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat liderilor mondiali cele cinci condiții non-nenegociabile pentru a obține pacea cu Rusia, după aproape șapte luni de război.

Adresându-se printr-un mesaj video preînregistrat și difuzat la Adunarea Generală a ONU de la New York, Zelenski a cerut ca Rusia să fie pedepsită pentru invazia lansată împotriva țării sale, Ucraina, la 24 februarie.

"A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei și cerem pedeapsa", a spus Zelenski în discursul său, în urma căruia a fost ovaționat în picioare de delegațile ONU.

"Ucraina vrea pace. Europa vrea pace. Lumea vrea pace. Și am văzut cine este singurul care vrea război. Există o singură entitate dintre toate statele membre ale ONU care ar spune acum, dacă ar putea să-mi întrerupă discursul, că este fericit cu acest război, cu războiul lui", a adăugat Zelenski, potrivit Newsweek.com.

Zelenski cere ca Rusia să fie pedepsită

Ca parte a celor cinci condiții, Zelenski a spus că Rusia trebuie să fie pedepsită pentru că a purtat războiul împotriva Ucrainei, prin sancțiuni suplimentare și prin faptul că ONU trebuie să priveze Moscova de rolul său puternic de membru permanent al Consiliului de Securitate. Statutul Rusiei înseamnă că aceasta are puterea de a se opune prin veto oricărei rezoluții sau decizii, indiferent de opinia majoritară din cadrul Consiliului.

Citește și
zelenski
Război în Ucraina, ziua 211. Zelenski a cerut ONU înfiinţarea unui tribunal special pentru crimele comise de Rusia

Zelenski a mai spus că viețile ucrainenilor trebuie protejate și că frontierele recunoscute la nivel internațional ale țării trebuie respectate.

Cea de-a patra și a cincea condiție a sa a inclus un apel pentru noi garanții de securitate pentru Ucraina și pentru ca lumea să se unească pentru a denunța agresiunea armată a Rusiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult