Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin: „O ţară ca Moldova practic îşi pierde identitatea. Elitele acestei țări se numesc români”

Liderul rus Vladimir Putin a declarat vineri la summitul statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care are loc la Bişkek, în Kîrgîzstan, că Republica Moldova „îşi pierde identitatea”, din cauza politicii promovate de actuala conducere.  

„O ţară ca Moldova practic îşi pierde identitatea. Elitele acestei ţări în general cred că nu sunt moldoveni, se numesc români. Dar aceasta este alegerea lor - o pierdere completă a identităţii ţării. Aceasta este alegerea actualei conduceri a Moldovei”, a spus Putin, relatează agenţia Interfax, preluată de NewsMaker.

Liderul de la Moscova a punctat că „nimeni” în afară de cetăţenii Republicii Moldova, „care se consideră moldoveni, nu poate împiedica acest lucru”.

„Aceasta este alegerea fiecăruia dintre noi: vrem să ne păstrăm sau nu identitatea. Lucrul în cadrul CSI ne oferă această oportunitate şi, dimpotrivă, ne întăreşte poziţiile, fără a interfera în cooperarea unii cu alţii şi respectând caracteristicile noastre naţionale”, a declarat Putin.

Comentariile sale vin în condiţiile în care autorităţile de la Chişinău au anunţat că Republica Moldova se va retrage treptat din CSI, pe fondul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. În 2023, Chişinăul a denunţat o serie de acorduri semnate în cadrul organizaţiei create în 1991, după destrămarea URSS, reaminteşte NewsMaker.

Citește și
cladire birou
Domeniul în care salariul mediu net a trecut de 10.000 de lei. Care sunt sectoarele în care angajații câștigă cel mai puțin

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult