Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin l-a promovat pe fostul său bodyguard personal ca Ministru al Urgențelor. Cum a murit predecesorul

Președintele Rusiei Vladimir Putin și-a promovat fostul bodyguard personal pentru poziția de Ministru al Urgențelor la Kremlin.

Decizia a venit la câteva luni după ce fostul Ministru al Urgențelor, Yevgeny Zinichev, care a fost și el garda personală a lui Putin, a murit după ce a căzut de deasupra unei cascade în circumstanțe bizare, conform Daily Mail.

Astfel, maiorul-general Alexander Kurenkov, în vârstă de 49 de ani, devine al șaselea bodyguard al președintelui Rusiei care a fost numit într-o poziție înaltă a Guvernului rus.

Cine este Alexander Kurenkov, noul Ministru al Urgențelor în Rusia?

Kurenkov a fost poreclit „bărbatul fără chip”, foarte puține informații fiind cunoscute despre trecutul acestuia.

Există însă zvonuri că acesta a fost în serviciile secrete FSB și în FSO, un serviciu responsabil pentru paza oficialilor de rang înalt. Kurenkov, care a fost profesor școlar, a fost surprins în mai multe fotografii păzindu-l pe Putin în timpul mai multor vizite oficiale.

„Putin îl știe personal foarte bine,” a spus purtătorul de cuvânt prezidențial Dmitry Peskov.

„Și această alegere înseamnă că, potrivit șefului statului, calitățile personale și profesionale ale lui Kurenkov îi vor permite să servească în această funcție,” a adăugat acesta.

Kurenkov a „lucrat ca adjutant principal al lui Putin” și a fost directorul adjunct al Gardei Naționale din Rusia care răspunde direct președintelui Rusiei, potrivit Daily Mail.

În ultimii ani, Kurenkov a fost promovat ca maior-general, iar acum, ca Ministru al Urgențelor, va fi responsabil pentru rezolvarea problemelor legate de inundații, incendii de pădure și furtuni, dar și pentru un portofoliu-cheie al securității Rusiei.

Cine a fost Yevgeny Zinichev, predecesorul lui Kurenkov și cum a murit acesta?

Zinichev a fost director adjunct în FSB și secund la conducerea Ministerului Apărării.

Acesta a deținut poziția de general, a avut o creștere spectaculoasă sub Putin și a fost propus pentru un nou rol important în consiliul de securitate al Kremlinului.

Zinichev a fost pregătit de Putin ca eventual succesor al său, ambii împărtășind un trecut ca agenți KGB.

Înregistrările oficiale ale decesului lui Zinichev spun că acesta a murit încercând să „salveze un bărbat” la cascada Kitabo-Oron în septembrie în Siberia, însă presa britanică a relatat îndoielile unui profesor rus cu privire la condițiile în care a murit Zinichev.

CITEȘTE ȘI: Un proiect de lege care facilitează interzicerea presei străine în Rusia, aprobat în prima lectură de Dumă

Lukașenko a acuzat NATO și Polonia că doresc „dezmembrarea” Ucrainei și anexarea unei părți din țară

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult