Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin insistă că Rusia nu a pierdut nimic din cauza războiului din Ucraina și că țara sa nu poate fi izolată

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că Federația Rusă nu a pierdut nimic de la începutul războiului din Ucraina.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut, miercuri, o declarație surprinzătoare în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic Estic de la Vladivostok, în care a afirmat că țara sa nu a pierdut nimic de când a început războiul din Ucraina, pe 24 februarie.

"Sunt sigur că Federația Rusă nu a pierdut nimic de la 24 februarie, dar principalul câștig este consolidarea suveranității. Rusia este un stat suveran, ne vom proteja întotdeauna interesele naționale prin aplicarea unei politici independente", a transmis Vladimir Putin, potrivit Ukrainska Pravda.

Vladimir Putin crede ca e imposibil ca Rusia să fie izolată

În plus, Putin este sigur că este imposibil să se izoleze Rusia, deoarece "țara, folosindu-se de avantajele sale competitive naturale, va continua să își sporească potențialul de transport, să extindă rețeaua de autostrăzi și căi ferate, să construiască noi abordări pentru terminalele maritime și să crească capacitatea acestora".

El dă asigurări că Rusia este pe deplin capabilă să se aprovizioneze cu resurse naturale.

Citește și
Vladimir Putin
Putin susţine că Rusia nu a încălcat dreptul internaţional şi reiterează că guvernul ucrainean este "nelegitim"

Potrivit lui Putin, Districtul Federal Extrem de Est joacă un rol semnificativ în acest sens, fiind cel mai important furnizor de petrol, gaze naturale, cărbune, metale, păduri și resurse biologice acvatice atât pentru piața internă, cât și pentru partenerii străini.

Vladimir Putin a condamnat sancțiunile impuse Moscovei de către SUA și aliații săi, insistând că invazia Ucrainei care le-a declanșat a consolidat suveranitatea Rusiei, fără ca țara să aibă de pierdut.

„Febra sancțiunilor Occidentului”

De asemenea, președintele rus a adăugat că pedeapsa impusă Rusiei de către țările occidentale face parte dintr-o "epidemie" care reprezintă o "amenințare pentru întreaga lume".

"Febra sancțiunilor Occidentului, încercările sale agresive de a impune un model de comportament altor țări, le privează de suveranitatea lor și le subordonează voinței lor", a declarat el în plen.

"Aceasta este o politică pe care Occidentul colectiv o urmărește de zeci de ani", a spus Putin, adăugând că rolul acesteia a fost "dominația Statelor Unite ale Americii în economia și politica globală".

El nu a menționat, însă, faptul că sancțiunile au fost impuse ca urmare a invaziei sale la scară largă în Ucraina, la 24 februarie, transmite Newsweek.com. .

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult