Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin a anunțat mobilizare militară parțială în Rusia. „Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”. VIDEO

Vladimir Putin a susținut un discurs, miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia, potrivit TASS. Președintele rus a vorbit despre evoluția războiului, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”.

Putin a spus că doar militarii în rezervă vor fi încorporați, în primul rând cei care au făcut serviciul militar și au experiență. Înainte de a fi trimiși la război, aceștia vor urma o pregătire suplimentară.

Ce prevede decretul privind mobilizarea militară în Rusia, semnat de Vladimir Putin. DOCUMENT

„În această situație consider că este necesar să iau următoarea decizie, pe care o consider adecvată în totalitate pentru amenințarea cu care ne confruntăm. Consider că este necesar să susțin propunerea Ministerului Apărării pentru decretarea mobilizării parțiale în Federația Rusă. Subliniez că este mobilizare parțială”, a spus Vladimir Putin, care a precizat că a semnat deja documentele pentru decretarea mobilizării parțiale.

Ministrul rus al Apărării a precizat că vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti.

Citește și
vladimir putin
Putin le-a cerut preşedinţilor Kârgâzstanului şi Tadjikistanului să evite o „nouă escaladare”

Putin spune că Occidentul a arătat că scopul său este distrugerea Rusiei şi că a încercat să transforme poporul Ucrainei în carne de tun.

Putin mai spune că va acorda statut legal „voluntarilor” care luptă în Donbas.

„Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”, a spus el.

Putin a anunţat că este necesară o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în „ţinuturile eliberate”.

„De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu „mobilizarea parţială”.

El spune că decretul a fost deja semnat şi că mobilizarea parţială începe astăzi, potrivit News.ro.

El spune că toţi cetăţenii care vor fi mobilizaţi vor avea statut de forţă armată deplină.

Vladimir Putin a transmis și un avertisment Vestului: „Am o mulțime de arme - aceasta nu este o cacealma”.

Putin spune că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă. „Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul”, a afirmat el.

„Am încredere în sprijinul tău”, s-a adresat Putin naţiunii.

„Republica Populară Lugansk a fost deja aproape complet eliberată de neonazişti. Luptele în Republica Populară Donețk continuă. Aici, timp de opt ani, regimul de ocupație de la Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații pe termen lung. Atacul lor ar fi dus la pierderi grele, așa că unitățile noastre, precum și unitățile militare ale republicilor Donbass, acționează sistematic, competent, folosesc echipamente, protejează personalul și eliberează pas cu pas Donețk”, a mai spus Vladimir Putin, conform Ria Novosti.

Discursul vine după ce liderii separatişti din patru regiuni ocupate de Rusia în estul Ucrainei au anunţat că intenţionează să organizeze referendumuri privind aderarea la Rusia în cursul acestei săptămâni.

Ultima dată când Putin s-a adresat cetățenilor ruși a fost la data de 24 februarie, când a anunțat declanșarea „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult