Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin amenință din nou: Sper că Occidentul ”a auzit” avertismentul meu privind riscul unui război cu NATO

Președintele Rusiei Vladimir Putin a amintit, din nou, duminică, despre avertismentul său privind pericolul unui război direct cu NATO dacă Alianța va permite Ucrainei să folosească arme cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei.

El a spus că speră că Occidentul "a auzit" acest avertisment, notează publicația The Moscow Times.

Putin a lansat amenințarea inițială în septembrie, după ce Marea Britanie și Statele Unite s-au gândit să permită Kievului să folosească arme cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor rusești, avertizând că acest lucru ar pune NATO "în război" cu Moscova.

"Nu mi-au spus nimic despre asta, dar sper că au auzit", a spus Putin în declarațiile făcute unui reporter al televiziunii de stat, când a fost întrebat dacă Occidentul a ascultat avertismentul său.

"Trupele ucrainene nu pot folosi singure aceste arme. Numai specialiștii din țările NATO o pot face, deoarece au nevoie de informații spațiale, pe care Ucraina, în mod natural, nu le are", a mai spus el.

Citește și
biden zelenski
Joe Biden anunţă o „creştere” a ajutorului militar pentru Ucraina, inclusiv arme cu rază mai lungă de acţiune

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut presiuni luni de zile asupra aliaților săi occidentali pentru a obține permisiunea de a utiliza rachete cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor aflate în interiorul teritoriului rus, susținând că această mișcare ar "motiva" Moscova să caute pacea.

Luna trecută, oficialii occidentali au semnalat iminența unei decizii în această privință, însă premierul britanic Keir Starmer și președintele american Joe Biden au amânat-o ulterior, pe fondul amenințărilor grave ale Moscovei.

Biden a minimalizat avertismentul lui Putin, iar oficialii americani au afirmat că rachetele ar avea probabil o influență limitată asupra campaniei din Ucraina - mai susțin cei de la Moscow Times.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult