Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vila din Italia a unui prezentator de televiziune rus, care e vizat de sancţiuni europene, a fost incendiată

Vila pe care un prezentator de televiziune din Rusia o deţine pe malul lacului Como şi care fusese pusă sub sechestru de guvernul italian în urma sancţiunilor impuse pentru invazia Ucrainei, a fost afectată de un incendiu, informează EFE.

Imobilul de lux se află în localitatea Menaggio şi este proprietatea lui Vladimir Solovyev, un prezentator de televiziune care e considerat unul dintre cei mai mari propagandişti ai regimului lui Vladimir Putin, fiind inclus pe lista persoanelor vizate de sancţiunile impus de Uniunea Europeană (UE).

Incendiul s-a declanşat la primele ore ale zilei de miercuri şi, potrivit presei locale, este investigat ca provocat de o mână criminală, deoarece în interior au fost găsite cauciucuri arse.

În ultimele zile au apărut mai multe graffiti-uri cu insulte la o altă vilă pe care Solovyev o deţine în zonă, mai exact la Pianello del Lario, tot pe malul lacului Como, o destinaţie de lux a milionarilor din întreaga lume.

Solovyev e prieten cu Putin

Prezentatorul, un prieten apropiat al lui Putin, este unul dintre magnaţii ruşi căruia guvernul italian i-a rechiziţionat bunurile în acord cu partenerii europeni ai UE şi ca represalii pentru războiul din Ucraina.

Citește și
Rusia susține că a trimis o plată de obligațiuni de 650 de milioane de dolari în ruble
Cu un pas mai aproape de "incapacitate de plată". Rusia își plătește datoriile externe în ruble, în loc de dolari

Concret, Solovyev a pierdut aceste două imobile de pe malul lacului Como estimate la aproximativ opt milioane de euro, potrivit unor surse guvernamentale.

Prezentatorul a denunţat public punerea sub sechestru a bunurilor sale în emisiunea "Diritto e rovescio", difuzată de Mediaset: "Vilele le-am plătit eu, controlaţi şi verificaţi banii pe care i-am cheltuit", a denunţat el, asigurând că sancţiunile reprezintă "un furt ce contravine legii".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult