Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viitorul transportului de călători începe azi. Capsula care atinge 1.200 km/oră, prezentată în Spania

Hyperloop Transportation Technologies a prezentat miercuri, o capsulă de pasageri care va reprezenta viitorul transportului de călători, scrie Bloomberg.

 Capsula, cu o lungime de 32 de metri și o greutate de tone, a fost prezentată în Spania, dar va fi mutată la Toulouse, Franța, pentru ultimele retușuri, înainte de a fi folosită ca vehicul pentru primul transport de călători realizat de compania californiană HyperloopTT.

Denumită Quintero One, capusla este confecționată în totalitate din material compozit.

Tehnologia Hyperloop a devenit populată datorită miliardarului Elon Musk care, în 2013, a provocat mai multe companii să se alăture unui proiect pentru construcția celui mai rapid sistem de transport pentru călători.

Aceste capsule ar urma să atingă o viteză de 1.200 km/oră și să circule prin tuburi speciale care să reducă fricțiunea.

Citește și
denis tudor
Românul ales de Elon Musk să construiască trenul viitorului. Pe el ar putea fi steagul României

Tehnologia va permite capsulelor să depășească și cea mai inovativă tehnologie din prezent, aceea a trenurilor Maglev, care levitează deasupra șinelor.

Los Angeles a devenit un centru pentru testarea tehnologiei hyperloop, în condițiile în care aici își au sediul giganții din domeniu, Arrivo, Virgin Hyperloop One și Boring Company, a lui Elon Musk.

Elon Musk, cel care a fondat si Tesla și Space Exploration Technologies, a prezentat pentru prima dată ideea sistemului de transport hyperloop – care ar permite parcurgerea distanței dintre Los Algeles și San Francisco într-o jumătate de oră, în 2013, după ce s-a declarat dezamăgit de planurile autorităților locale pentru dezvoltarea sistemului de transport feroviar de mare viteză.

În iulie, HyperloopTT a anunțat că va testa un sistem asemănător în munții din sud-vestul Chinei. Pe de altă parte, Virgin Hyperloop One, compania miliardarului Richard Branson, intenționeaz să testeze o tehnologie asemănătoare în India.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult