Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Revolte în închisorile din Italia din cauza coronavirusului: gardieni luați ostatici și 6 morți

Your browser doesn't support HTML5 video.

În închisorile din nordul Italiei au izbucnit proteste din cauza restrângerii programelor de vizită. Măsura a fost luată de Guvern în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.

Una dintre cele mai violente revolte a fost în penitenciarul din Modena, unde au murit cel puţin şase deţinuţi.

Supăraţi pentru că vizitele au fost limitate, mulţi deţinuţi s-au urcat pe acoperişurile închisorilor. Unii dintre ei au mers atât de departe încât au luat gardieni ostatici şi au incendiat o parte din celule. Astfel de scene s-au derulat în 27 de penitenciare din Peninsulă.

În Foggia, unii prizonieri au reuşit să evadeze după ce au dărâmat o poartă, dar au fost prinşi în scurt timp de carabinieri. Alţii au profitat de moment şi au spart infirmeriile din închisori. Cel puţin şase deţinuţi au murit în timpul revoltelor, dar, potrivit presei din Italia, cauză ar fi fost o supradoză de medicamente.

Situaţia a fost tensionată şi în fața închisorilor, unde jandarmii au fost mobilizaţi pentru a le ţine piept familiilor celor aflaţi în spatele gratiilor, pentru că protestau la fel de vehement.

Citește și
Marcel Vela
Lista măsurilor impuse de MAI pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19 în România

Răzmerița a izbucnit după ce guvernul italian a emis o ordonanţă de urgentă prin care a impus restricţii privind contactul direct între deţinuţi şi persoanele care îi vizitează.

Ruda unui deţinut: "(În anunţ) au spus că se poate intra doar dacă purtăm o mască pe faţă. În ceea ce priveşte celelalte restricţii, gardienii lasă doar un singur membru al familiei să intre."

Ruda unui alt deţinut: "Am venit aici pentru că speram să îmi vizitez fiul. Mi-am adus şi nepotul să îl vadă pentru că e ziua lui, dar nu putem să intrăm amândoi. Aşa că l-am lăsat doar pe el să meagă pentru că e fiul lui."

Autorităţile au anunţat că astăzi vor trimite în penitenciarele din țară aproape o sută de mii de măşti de protecţie. În plus, în curtea mai multor închisori au fost instalate corturi dotate cu aparatură medicală. Acolo va fi făcut un triaj al deţinuţilor suspectaţi de infectare cu coronavirus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult