Lista măsurilor impuse de MAI pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19 în România

Ultima actualizare: 10-03-2020 12:37

Cu doar câteva ore înainte că autoritățile din Italia să anunțe că țara intră în carantină și călătoriile vor fi interzise, responsabilii de la noi au decis să suspende cursele rutiere de transport persoane spre și dinspre Peninsulă.

Vizat de decizie este și traficul feroviar. Pe de altă parte, ministrul de Interne a vorbit și despre companii, atât de stat, cât și private, care ar putea să își lase o parte dintre angajați să lucreze de acasă.

Una dintre măsurile anunțate de Comitetul pentru Situații de Urgență vizează traficul rutier. A intrat în vigoare de la ora 12 noaptea și este valabilă până la sfârșitul lunii.

Marcel Vela, ministru de Interne: „Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale și ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România. Suspendarea sau după caz interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri”.

Responsabilii au transmis că în magazine, unde fluxul de persoane este crescut, trebuie luate măsuri clare.

Marcel Vela, ministru de Interne: „Dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse, cărucioare, balustrade, coșuri de cumpărături, clanțe de uși, butoanele de la lift, grupuri sanitare, cât și instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în special în zonele caselor de marcat”.

Și operatorii de transport public de persoane sunt obligați să dezinfecteze spațiile după fiecare cursă efectuată. Pe de altă parte, autoritățile au dat undă verde reuniunilor sub 200 de persoane, fără să fie nevoie de un aviz de la Direcția de Sănătate Publică.

Pe lângă aprovizionarea constanța cu dezinfectanți, atât instituțiile publice, cât și cele private le pot oferi angajaților oportunitatea de a lucra de acasă.

Marcel Vela, ministru de Interne: „Se vor transmite circulare către toate instituțiile publice și private în vederea analizării posibilității desfășurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO