Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motorul unui avion a explodat în zbor, la scurt timp de la decolare. „Am crezut că o să murim”. VIDEO

Un avion a aterizat de urgență marți seara pe aeroportul Guadalajara, Mexic. Aeronava a raportat o explozie la una dintre turbine la doar câteva minute după decolare. Aeronava a plecat din Mexic și se îndrepta spre SUA, scrie VallartaDaily.

Oamenii aflați la sol au raportat că au auzit explozia turbinei care a creat o defecțiune mecanică a avionului.

„Tocmai am văzut un avion pe cer din care ieșeau scântei și dintr-o dată un zgomot puternic ca o explozie aici în Guadalajara, am văzut cum se întorcea spre aeroport, sper că au reușit să ajungă și toți sunt în siguranță”, a scris un utilizator pe Twitter.

Compania aeriană a precizat că defecțiunea s-a produs la motorul numărul doi, ceea ce a provocat „declanșarea de scântei prin frecarea metalelor”.

Într-un comunicat, compania aeriană Viva Aerobus a declarat: ”În conformitate cu protocoalele de securitate stabilite, echipajul Viva Aerobus s-a întors pe Aeroportul Internațional Guadalajara, efectuând o aterizare cu succes la ora 22:45, confirmând siguranța tuturor pasagerilor de la bord și a tuturor membrilor echipajului”.

Citește și
avion șlapi
Însoțitorii de zbor și piloții spun că pasagerii nu ar trebui să poarte șlapi în avion. Care este motivul

Aceștia au precizat că aeronava a fost ținută sub control în conformitate cu procedurile stabilite de producător, care sunt concepute pentru a continua operarea în siguranță în aceste condiții.

Kimberly, un pasager, a declarat într-un interviu pentru Notisistema că atunci când s-a auzit explozia în avion, s-a dat alarma la bord.

„N-am zburat de mai mult de 15 minute și s-a auzit un zgomot foarte puternic și mi-am scos imediat căștile. Toată lumea din avion s-a speriat”.

Ea a spus că fratele ei, care era pe scaunul de la geam, a observat că ceva a explodat în turbină.

„Am crezut că vom muri și atunci am apăsat butonul de urgență”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult