Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Rușii au testat o rachetă în Marea Neagră. A lovit ținta de la 250 de km în 137 de secunde

Rusia a desfășurat un test cu noile rachete Kalibr în Marea Neagră, miercuri. Proiectilul lansat de pe fregata Amiral Essen și-a atins ținta, situată la 250 de km distanță, în doar 137 de secunde.

Zona din Marea Neagră în care au avut loc testele a fost închisă complet pentru navele comerciale, din motive de securitate. La acțiune au participat 10 nave de război, dar și mai multe avioane și elicoptere detașate de Rusia la Marea Neagră, relatează Tass.

Zvezda TV a publicat o înregistrare din timpul testelor care arată cum racheta lovește o țintă aflată pe o coastă, aflată la 250 de km distanță, în doar 137 de secunde, potrivit RT

Kalibr este practic varianta rusească a celebrelor rachete de croazieră americane Tomahawk, care pot fi lansate de pe nave şi submarine. Această rachetă este cunoscută pentru capacitatea sa de a străpunge scuturile de apărare antirachetă, potrivit experţilor ruşi.

Rusia a folosit această rachetă în campania sa din Siria împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Citește și
Elicopter militar prăbușit în Rusia
Elicopter de atac prăbușit în Rusia. Piloții "Vânătorului nocturn" au murit pe loc

Fregata Amiral Essen este dotată cu opt lansatoare de rachete Kalibr-NK, capabile să lovească obiective aflate pe mare sau pe uscat, de la o distanță de până la 2.600 de km.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult