Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO nemaivăzut cu atentatele de la 11 septembrie 2001. De ce a fost ținut secret până acum | GALERIE FOTO

O înregistrare rară, care arată momentul în care un al doilea avion a lovit World Trade Center în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie, a reapărut după ce a fost ținută în modul privat, din greșeală, timp de 20 de ani.    

În acea zi îngrozitoare din istorie, care a devenit cunoscută pur și simplu sub numele de 11 septembrie 2001, au avut loc patru atacuri teroriste coordonate împotriva SUA de către Al-Qaeda în 2001, scrie Daily Star.

Aceste atacuri au implicat deturnarea și prăbușirea unor avioane de pasageri atât în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, cât și în Pentagon.

Cea de-a patra țintă, în Washington DC, nu a fost atinsă din cauza unei revolte a pasagerilor, deși toți cei aflați la bord au murit.

În total, 2.996 de persoane au fost ucise și alte peste 6.000 au fost rănite în urma atacurilor din acea dimineață, iar imaginile cu atacurile au fost vizionate în întreaga lume.

Citește și
Saif al-Adel
Portretul noului lider al grupării teroriste Al-Qaida. A contribuit la atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA

Cu toate acestea, unul dintre clipuri a fost văzut abia ani mai târziu, după ce utilizatorul YouTube Kevin Westley l-a făcut public, în cele din urmă, în februarie 2022. El pusese din greșeală videoclipul pe privat la începutul anilor 2000.

În videoclip, filmat dintr-un parc sau dintr-o cafenea din apropiere, oamenii privesc cum focul sfâșie primul turn și, pentru moment, cred în mod clar că prăbușirea avionului este rezultatul unui accident.

În filmare se vede cum cel care surprinde imaginile face zoom pe coloanele de fum, iar oamenii din mulțime discută cu îngrijorare despre incendiu și despre faptul dacă angajații din birouri vor putea fi evacuați.

Când apare cel de-al doilea avion, se face liniște, în afară de zgomotul motoarelor, în timp ce cameramanul se întoarce pentru a filma apropierea acestuia.

Mulțimea privește tăcută, cu o teamă de neînțeles, cum al doilea avion se izbește de turn și explodează, apoi toată lumea începe să țipe deodată.

„Ce se întâmplă?”, strigă un bărbat, în timp ce alții strigă: „Oh, Doamne!”.

O altă persoană strigă: „Asta a fost intenționat... a făcut-o intenționat, omule”.

„Astăzi nu mă duc la nicio clădire publică”, a spus altcineva, în timp ce altul întreabă: „Urmează Statuia Libertății sau ce?”.

Oamenii sunt șocați și încearcă să calculeze, îngroziți, câte sute de oameni au murit deja.

Videoclipul se oprește înainte ca turnurile să se prăbușească.

Înregistrarea a fost vizionată de peste 6,7 milioane de ori de când a fost făcută publică, anul trecut, deoarece Kevin a marcat-o ca fiind „privată” pe site atunci când a încărcat-o pentru prima dată, ceea ce înseamnă că nimeni nu o putea vizualiza.

El a scris: „Am postat acest videoclip în anii 2000, dar din greșeală l-am lăsat privat până acum”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult