Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Momentul în care tancurile și rachetele Rusiei intră în Belarus: ”Nu vrem război”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Belarusului Alexandru Lukașenko a declarat vineri că Belarus și Rusia ar putea ”lovi atât de tare, încât va fi un iad de plătit” dacă Occidentul și Ucraina va continua să îi ”bâzăie la cap” pe cei doi aliați apropiați.

Potrivit Associated Press, Rusia a trimis un număr necunoscut de trupe în Belarus, pentru exerciții militare de război majore, care au loc la începutul acestei săptămâni, însă această desfășurare va consolida și mai mult mijloacele militare ruse în apropierea Ucrainei, pe fondul temerilor Occidentului cu privire la o invazie.

”Nu vrem război”, le-a spus Lukașenko jurnaliştilor în timp ce vizita o unitate militară aflată la 50 de kilometri de graniţa cu Ucraina, apoi a adăugat că ”nu ar trebui să se încurce niciodată cu noi. Este imposibil să ne învingă”.

Exercițiul ”Allied Resolve 2022” va avea loc în cinci poligoane de tragere și în alte zone de la granița de vest a Belarusului și, de asemenea, în sudul țării, până pe 20 februarie și va implica patru baze aeriene din Belarus pentru un răspuns comun la amenințările externe.

Lukașenko, care s-a apropiat din ce în ce mai mult de Rusia, pe fondul sancțiunilor Occidentului din cauza violențelor guvernului său la protestele interne, s-a oferit recent să găzduiască arme nucleare rusești.

Citește și
soldati, Ucraina, Rusia
De ce nu permite Germania Estoniei să trimită arme în Ucraina. Totuși, nemții vor livra un spital de campanie

Manevra Rusiei ar presupune aproximativ 100.000 de soldați ruși cu tancuri și alte arme grele, care sunt deja adunate în apropierea Ucrainei.

Declarația lui Lukașenko a venit pe fondul discuțiilor dintre secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov la Geneva.

Rusia dorește garanții de securitate obligatorii, inclusiv interzicerea permanentă a aderării Ucrainei la NATO, la care aspiră Kievul, și eliminarea prezenței militare a SUA și a aliaților în Europa de Est.

SUA și partenerii săi europeni spun că sunt dispuși să ia în considerare anumite acțiuni mai puțin dramatice, dar că solicitările Rusiei sunt excluse și că Putin știe asta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult