Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Incendiu de vegetație devastator pe Coasta de Azur. Peste 2.700 de persoane evacuate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproximativ 2.700 de persoane au fost evacuate la Martigues (Veneţia provensală), la nord-vest de Marsilia, în Bouches-du-Rhône, pe Coasta de Azur, unde un incendiu de vegetaţie a devastat peste 1.000 de hectare de teren, relatează AFP.

„Incendiul evoluează favorabil, dar nu a fost controlat”, au declarat pompieri pentru AFP, în contextul în care rafale de vânt s-au calmat miercuri, conform news.ro.

„Nu există răniţi grav, iar pagubele materiale rămân de evaluat”, au precizat pompierii.

Două avioane bombardiere cu apă de tip Canadair şi-au reluat intervenţia, imposibilă pe timpul nopţii, pentru a ajuta echipaje la sol să controleze incendiul, potrivit publicaţiei regionale La Provence.

Aproximativ 1.400 de pompieri luptau împotriva flăcărilor, au precizat într-un comunicat pompierii din Bouches-du-Rhône.

Citește și
VIDEO. Incendiu uriaș în California. Mii de pompieri se luptă să stingă „Apple Fire”
VIDEO. Incendiu uriaș în California. Mii de pompieri se luptă să stingă „Apple Fire”

Aproximativ 2.700 de persoane au fost evacuate, inclusiv 468 pe mare.

„Poliţişti au salvat sute de persoane care se aflau într-o situaţiie periculoasă pe plaja Tamaris, inclusiv copii mici, ameninţaţi de flăcări”, a anunţat Arnaud Louis de la Direcţia Centrală a Securităţii Publice (DDSP).

Trei ambarcaţiuni erau disponibile miercuri, în cazul unor noi evacuări, a anunţat la postul France Bleu Provence un purtător de cuvânt al Prefecturii Maritime, Christine Ribes.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult