Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Incendiile fac prăpăd în Canada. Autoritățile au decretat stare de urgență în vestul țării

Autoritățile din provincia canadiană Columbia Britanică au decretat, marţi, starea de urgenţă din cauza răspândirii incendiilor care sunt aşteptate să crească în amploare în următoarele zile, favorizate de temperaturile ridicate şi de vânt.

"Am ajuns într-un punct critic", a anunţat Mike Farnworth, ministrul siguranţei publice din Columbia Britanică, în cursul unui briefing de presă, informează AFP, citată de Agerpres.

 "Pe baza propunerilor din partea responsabililor cu gestionarea situaţiilor de urgenţă şi a incendiilor de pădure, precum şi a deteriorării condiţiilor meteorologice, declar starea de urgenţă la nivelul provinciei", a adăugat acesta.

În acest context, este posibilă evacuarea masivă a locuitorilor regiunii.

Citește și
Canada, medici
Peste 230 de oameni au murit până acum în Canada din cauza valului neobișnuit de căldură

 Aproximativ 5.700 de persoane erau vizate, marţi, de un ordin de evacuare în provincie, mai mult decât dublu faţă de ziua precedentă.

"Vă rugăm să pregătiţi un plan de evacuare pentru familiile voastre", a îndemnat Cliff Chapman, şeful operaţiunilor împotriva incendiilor pompieri din Columbia Britanică, care a precizat că 3.000 de kilometri pătraţi de teren au fost distruse deja de flăcări. Potrivit acestuia, este deja de trei ori mai mult decât media ultimilor zece ani.

În regiune, în acest moment, sunt active 300 de incendii de pădure. Peste 3.180 de pompieri şi alt personal acţionează în prezent în provincie.

Meteorologii din Canada au anunțat că vremea va fi caldă şi uscată în următoarea perioadă. De asemenea, în zilele următoare, vântul se va intensifica în zonă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult