Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un șofer de taxi a împiedicat un masacru în Liverpool. A închis teroristul în taxi, care a murit imediat într-o explozie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prezența de spirit a unui șofer de taxi a dejucat un masacru plănuit de teroriști în Liverpool, la ceremoniile de Ziua Armistițiului, ce marchează în Regat sfârșitul primul Război Mondial.

Taximetristul a intuit că e ceva în neregulă cu clientul său și a sărit brusc din mașină, blocând ușile. Chiar în secunda următoare, mașina a sărit în aer, iar atentatorul a murit în deflagrație.

Este vorba despre un emigrant din Siria, în vârstă de 32 de ani. Poliția antitero a arestat deja mai mulți posibili complici. Luni seară, autoritățile din Regat au ridicat nivelul de alertă teroristă la "sever", al doilea că gravitate, după "critic".

"Deşi motivaţia nu a fost stabilită deocamdată, date fiind toate circumstanţele se consideră că a fost vorba de un incident terorist, iar poliţia antitero îşi continuă investigaţia", a declarat, într-o conferinţă de presă, Russ Jackson, responsabil al poliţiei antitero din regiune.

Poliţia a explicat că dispozitivul explozibil care a aruncat în aer taxiul era fabricat artizanal şi a fost adus la bord de un pasager, care a murit în explozie.

Citește și
Peste 90 de oameni au murit carbonizați, după ce o cisternă cu combustibil a explodat în Sierra Leone
VIDEO. Peste 90 de oameni au murit carbonizați, după ce o cisternă cu combustibil a explodat în Sierra Leone

Poliţia a mai transmis că are informaţii despre identitatea pasagerului, dar nu o poate dezvălui deocamdată.

Şoferul de taxi David Perry a intrat la idei când pasagerul care i se urcase în maşina i-a cerut să-l ducă la “ceremoniile cu maci”, un simbol purtat la rever de britanici în această perioadă din an, în amintirea eroilor din primul război mondial.

N-au putut însă ajunge acolo pentru că drumurile erau blocate pentru paradă. După ezitări, clientul s-a răzgândit şi i-a cerut să-l lase la spitalul pentru femei, cea mai mare maternitate din Europa.

Deja bănuitor, şoferul a observat ceva neobişnuit şi la îmbrăcămintea pasagerului. A sărit brusc din maşină şi l-a încuiat înăuntru pe pasagerul suspect. Maşina a explodat imediat, la ora locală 10:59, chiar înainte să înceapă cele două minute de reculegere. Erau în parcarea maternităţii, la nici un kilometru de catedrală Anglicană, unde aveau loc ceremoniile. Din fericire, în acel moment nu s-a întâmplat să iasă din spital părinţi cu bebeluşi în braţe.

Suspectul a murit în explozie. Taximetristul a scăpat doar cu câteva răni uşoare, chiar dacă nu apucase să se depărteze prea mult de vehicul.

Forţele speciale însoţite de genişti au evacuat mai multe clădiri şi au făcut raiduri la mai multe adrese din Liverpool. Patru tineri, presupuşi complici, au fost arestaţi.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult