Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Caz șocant în India. Cel puţin 14 civili au fost ucişi din greşeală de forţele de securitate

Cel puțin 14 civili din triburile din Nagaland și un membru al forțelor de securitate au fost uciși din greșeală atunci când forțele indiene au deschis focul fără discriminare, au declarat, duminică, oficiali guvernamentali și militari, conform Reuters.

La aflarea veștii, ministrul indian de interne, Amit Shah, a declarat că este "îndurerat".

La rândul său, premierul din Nagaland, Neiphiu Rio, a spus că în acest caz va fi efectuată o anchetă, iar cei vinovați vor fi pedepsiți.

Cel puțin o duzină de civili și câțiva membri ai forțelor de securitate au fost răniți în atacul care a avut loc sâmbă seara, a afirmat un oficial al Ministerului federal al Apărării cu sediul la New Delhi.

Localnicii din Nagaland au acuzat în mod frecvent forțele de securitate că vizează localnici nevinovați în operațiunile lor contra insurgenților din grupările rebele.

Citește și
Morga
Un bărbat din India, declarat decedat, găsit în viaţă la morgă. Cum a fost posibil

Incidentul a avut loc în satul Oting din districtul Mon, la granița cu Myanmar, și în jurul acestuia, în timpul unei operațiuni contrainsurgente desfășurate de membrii Assam Rifles, o parte a forțelor de securitate indiene desfășurate în acest stat, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul poliției din Nagaland.

Focurile de armă au început atunci când un camion care transporta 30 sau mai mulți muncitori din minele de cărbune trecea prin zona taberei Assam Rifles.

"Soldații aveau informații despre o mișcare a unor militanți în zonă și, când au văzut camionul, au confundat minerii cu rebelii și au deschis focul, ucigând șase muncitori", a declarat, pentru Reuters, un oficial de rang înalt al poliției din India.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult