Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. 6.500 de tineri fără măști au participat la un carnaval neautorizat în Marsilia. Nouă persoane au fost arestate

Aproximativ 6.500 de persoane au participat duminică la un carnaval în centrul orașului francez Marsilia. Evenimentul nu a fost autorizat, astfel că după câteva ore polițiștii au intervenit pentru a opri petrecerea, potrivit Le Figaro.

Mii de tineri deghizați în brutari, gorile sau medici au mărșăluit duminică după-amiază prin centrul orașului din sudul Franței. Cei mai mulți dintre einu purtau măști, iar despre distanțare socială nici nu poate fi vorba.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la finalul articolului.

„Tinerii s-au săturat să fie închiși. Aici nu sunt persoane în vârstă, fragile, ci doar tineri”, a declarat un tânăr revoltat.

În 2020, acest celebru carnaval din Marsilia a fost anulat, pentru că Franța era în lockdown. Anul acesta, în schimb, tinerii nu au vrut să rateze ocazia de distracție. Petrecăreții au venit de acasă cu boxe și au transformat străzile orașului francez într-un ring de dans uriaș.

Citește și
AstraZeneca
Italia, Franța, Letonia, Lituania și Cipru vor relua administrarea vaccinului de la AstraZeneca

„Este un eveniment neautorizat pe care îl considerăm iresponsabil, deoarece măsurile de protecție nu sunt respectate. Efectuăm verificări, iar persoanele care nu respectă legea vor fi amendate”, a transmis inițial poliția din Marsilia.

Ulterior, polițiștii au intervenit și au oprit carnavalul, iar nouă persoane au fost arestate.

Marsilia nu se află printre orașele franceze unde au fost impuse restricții mai dure la finalul săptămânii trecute, însă evenimentele publice sunt în continuare restricționate, iar purtatul măștii și distanțarea fizică sunt obligatorii.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult