Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viceministrul ucrainean al Apărării: Războiul se va termina până la sfârșitul primăverii

Generalul-maior în retragere, Volodymyr Havrylov, adjunct al ministrului Apărării ucrainean, spune că războiul Rusiei se va termina până la sfârșitul primăverii.  

Ministrul adjunct al Apărării este de părere că Ucraina „nu va înceta niciodată să lupte” pentru victorie. Acesta mai afirmă că nici măcar un atac nuclear rusesc nu ar pune capăt luptei.

Forțele ucrainene ar putea reveni în Crimeea până la sfârșitul lunii decembrie și întregul război cu Rusia se va termina până în primăvară, a prezis generalul-maior în retragere.

Într-un interviu pentru Sky News, Volodymyr Havrylov a spus că probabilitatea unui atac nuclear venit din partea Rusiei este scăzută, în opinia sa.

„Pentru toată lumea va fi doar – Dumnezeu știe ce scenariu – dar o lovitură nucleară tactică nu este o amenințare care ne va opri să continuăm războiul”, a spus Volodymyr Havrylov.

Citește și
razboi
Rușii omoară cu rachete civili ucraineni, dar acuză trupele Kievului de crime de război

În ceea ce privește perspectiva negocierilor de pace cu Kremlinul, Havrylov a spus că acestea vor avea loc odată ce trupele ruse vor fi gata să părăsească Ucraina definitiv, inclusiv peninsula Crimeea, pe care președintele Vladimir Putin a capturat-o în 2014, și zonele din estul Ucrainei, care în ultimii opt ani au fost deținute de separatiști susținuți de ruși.

„Există o decizie în interiorul societății din Ucraina, că mergem până la capăt. Nu contează ce fel de scenariu este pe masă. Oamenii au plătit mult sânge, multe eforturi pentru ceea ce am realizat deja. Și toată lumea știe că orice întârziere sau conflict înghețat este doar continuarea acestui război împotriva existenței Ucrainei ca națiune”, a spus el, la Londra.

Trupele Ucrainei au obținut o victorie extrem de semnificativă, la începutul acestei luni, odată cu recucerirea orașului Herson, forțând trupele ruse să se retragă pe malul de est a al Niprului.

Întrebat dacă această reușită a făcut ca alte obiective ale Ucrainei să pară acum mai probabile, cum ar fi recucerirea Crimeei, Havrylov a spus: „Este doar o chestiune de timp și, bineînțeles, ne-am dori să ajungem mai devreme decât mai târziu”.

„Cred că Rusia se poate confrunta cu o lebădă neagră în țara lor, în interiorul Rusiei și poate contribui la succesul nostru cu Crimeea”, a spus ministrul adjunct al Apărării.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult