Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Franța o va susține pe Kovesi la Parchetul European. Mesajul transmis de Macron lui Iohannis

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European.

Macron i-a transmis lui Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European

”În virtutea bunei colaborări şi a bunei înţelegeri între cei doi şefi de stat, Preşedintele Emmanuel Macron i-a transmis Preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe doamna Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European”, anunţă Preşedinţia, scrie News.ro.

Preşedintele Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu Emmanuel Macron.

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcţia de procuror-şef european, menţionează Preşedinţia.

Citește și
Laura Codruta Kovesi
Financial Times: Franța o va susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef european
Kovesi, susținută de președintele Parlamentului European

 

Parlamentul European a anunţat joi că îşi menţine susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi în vederea obţinerii funcţiei de procuror-şef european, iar preşedintele David Sassoli va trimite în acest sens o scrisoare Consiliului Uniunii Europene. Sassoli consideră că ”este esenţial” să se asigure cât mai curând anchetarea şi urmărirea penală a infracţiunilor împotriva bugetului Uniunii Europene.

Cu două zile în urmă a apărut însă informaţia despre susţinerea candidaturii lui Kovesi de către Franţa, deşi candidaturile sunt individuale, nu sunt la nivel de ţară. Informaţia a fost confirmată la acel moment de Dacian Cioloş.

Aceasta deşi la începutul acestei săptămâni, francezul Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului european, afirma că încă este candidat pentru acest post, după apariţia informaţiilor privind ieşirea sa din cursă ca urmare a numirii la conducerea Parchetului Naţional Francez. De asemenea, un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice franceze la UE spunea că nimic nu s-a schimbat în ceea ce priveşte poziţia ţării sale.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult