Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ursula von der Leyen și Roberta Metsola, conduse la adăpost, după declanșarea sirenelor de raid aerian din Tel Aviv. VIDEO

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au fost surprinse, vineri, de un raid aerian în Tel Aviv și conduse la adăpost.

Ursula von der Leyen și Roberta Metsola au sosit vineri în Israel pentru a-și exprima solidaritatea cu poporul israelian.

„Am sosit în Israel împreună cu președinta Parlamentului European pentru a ne exprima solidaritatea cu poporul israelian după teribilul atac terorist comis de Hamas”, a scris președinta Comisiei Europene pe platforma X (fostă Twitter).

„Am venit cu un gând de solidaritate după cel mai grav atac terorist pe care Israelul l-a suferit în ultimii ani. Teroarea nu va învinge. Modul în care răspundem contează. Putem și trebuie să oprim Hamas și trebuie să depunem toate eforturile pentru a diminua consecințele umanitare”, a scris și președinta Parlamentului European pe platforma X.

Cei doi oficiali au fost surprinși de un raid aerian în Tel Aviv și conduse de urgență la adăpost.

Citește și
israel
Hamas a decretat Ziua Furiei pe 13 octombrie și le-a cerut musulmanilor din toată lumea să se ridice împotriva Israelului
Primele atacuri terestre în Gaza

Trupele israeliene au efectuat raiduri locale, recent, în Fâșia Gaza, au anunțat vineri Forțele de Apărare ale Israelului (IDF), potrivit CNN.

Raidurile au implicat "forțe de infanterie și blindate", a precizat IDF.

Trupele au căutat ostatici și au colectat probe care să îi ajute să îi găsească pe captivi, potrivit declarației IDF.

Armata a mai spus că "a zădărnicit celulele teroriste și infrastructura localizată în zonă, inclusiv o celulă Hamas care a tras rachete antitanc spre teritoriul israelian".

IDF a precizat că a continuat, de asemenea, loviturile asupra țintelor Hamas din Gaza.

Armata israeliană a declanşat războiul după atacul sângeros lansat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie dinspre Fâşia Gaza împotriva Israelului, care de atunci loveşte fără încetare acest mic teritoriu, aflat sub blocadă.

Cel puţin 1.300 de israelieni, majoritatea civili, au fost ucişi, iar aproximativ 150 de persoane au fost răpite în Israel în timpul atacului Hamas.

De partea palestiniană, bombardamentele au ucis aproximativ 1.800 de persoane, între care 583 de copii, şi au provocat o strămutare masivă a populaţiei din Fâşia Gaza, după ce armata israeliană a ordonat evacuarea zonelor din nordul teritoriului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult