Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ursula von der Leyen şi Liz Truss afirmă că mobilizarea înseamnă că invazia Rusiei eşuează

Prim-ministrul britanic Liz Truss şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au întâlnit, miercuri, la Adunarea Generală a ONU şi au condamnat, într-o declaraţie comună, acţiunile Rusiei în Ucraina.

Într-o declaraţie, cei doi oficiali afirmă că sunt de acord că mobilizarea din Rusia a fost un „semn că invazia Rusiei eşuează”.

„Este o declaraţie de slăbiciune”, au spus ele, adăugând că vor continua să sprijine Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”.

De asemenea, au declarat că au purtat discuţii privind relaţiile dintre UE şi Regatul Unit, inclusiv Irlanda de Nord.

În primul său discurs către națiune, după invadarea Ucrainei, Putin a anunțat mobilizarea parțială, prin care vor fi chemați sub arme, pentru început, până la 300.000 de rezerviști.

„Un război nuclear nu poate fi câștigat, și nu trebuie să fie niciodată purtat”, i-a transmis lui Putin, miercuri seară, președintele american Joe Biden.

Citește și
Ucraina
Ce înseamnă pentru Ucraina mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin

Vladimir Putin: „Celor care își permit astfel de afirmații cu privire la Rusia, vreau să le reamintesc că țara noastră are diverse mijloace de distrugere, iar unele sunt mai moderne decât cele de care dispun țările NATO. Iar atunci când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a proteja Rusia și poporul nostru, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Aceasta nu este o cacealma."

Așa a amenințat Putin, în prima sa adresare către națiune de la invadarea Ucrainei, acum șapte luni. Și parcă a fost ecoul discursului din 24 februarie, spun experții. Din nou halucinant, și pe alocuri paranoic, vorbind din realitatea sa paralelă.

Occidentul vrea să distrugă Rusia, și Vestul este cel care s-a angajat într-un șantaj nuclear împotriva Rusiei, pretinde Putin.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult