Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ursula von der Leyen se va întâlni cu Volodimir Zelenski la Kiev

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen va călători la Kiev în această săptămână pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis purtătorul de cuvânt al acesteia.

Ursula von der Leyen va fi însoțită de Josep Borrell, șeful diplomației europene, și vor ajunge în Kiev înaintea unui eveniment din Varșovia, Polonia, programat sâmbătă.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit cu președintele Volodimir Zelenski despre ”crimele îngrozitoare” care au fost descoperite în Bucea și în alte zone în care s-au aflat trupele rusești.

”I-am transmis condoleanțe și l-am asigurat de sprijinul deplin al Comisiei Europene în aceste vremuri groaznice. Imaginile îngrozitoare nu pot și nu vor rămâne fără răspuns. Autorii acestor crime odioase nu trebuie să rămână nepedepsiți” - se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Astfel, Uniunea Europeană a înființat o echipă comună de anchetă cu Ucraina, pentru a colecta probe și pentru a investiga crimele de război și crimele împotriva umanității.

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski, mesaj pentru soldații ruși: Sfârșitul vieții voastre va fi în spatele gratiilor

”UE este pregătită să consolideze acest efort prin trimiterea de echipe de anchetă la fața locului, pentru a sprijini parchetele ucrainene. Eurojust și Europol sunt gata să asiste. Este necesar un răspuns global. Există discuții în curs de desfășurare între Eurojust și Curtea Penală Internațională, pentru a-și uni forțele, iar Curtea să facă parte din echipa comună de anchetă.” - se mai arată în comunicat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult