Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre polițiștii acuzați după moartea lui George Floyd a fost eliberat din închisoare

Unul dintre cei patru polițiști din Minneapolis, acuzați de moartea lui George Floyd, a fost pus în libertate, scrie rt.com.

Thomas Lane a părăsit centrul de detenție în care se găsea, în Hennepin County, după ce a achitat 750.000 de dolari pentru a îndeplini condițiile liberării condiționate.

Avocatul lui Lane a declarat că acuzațiile împotriva clientului său sunt slabe și a pasat vina pe Derek Chauvin, agentul care l-a ținut imobilizat pe George Floyd cu genunchiul pe ceafă.

Cum ar fi încercat Lane să îl ajute pe Floyd

 

Potrivit avocatului său, Lane l-ar fi întrebat pe Chauvin dacă nu ar fi indicat să îl întoarcă într-o parte pe Floyd, care acuza că nu poate să respire, și că ulterior a încercat să îl resusciteze pe acesta.

Lane va apărea în fața instanței pe 29 iunie, când avocatul va cere retragerea acuzațiilor.

Citește și
George Floyd, condus pe ultimul drum de sute de oameni. Mărturiile dramatice ale familiei
George Floyd, condus pe ultimul drum de sute de oameni. Mărturiile dramatice ale familiei

În urma protestelor care au cuprins numeroase orașe din SUA, procurorii au înăsprit acuzațiile. Derek Chauvin este judecat pentru omor prin imprudență.

Condițiile de eliberare pe cauțiune

 

Ceilalți trei polițiști, lăsați inițial în libertate, au fost reținuți pentru complicitate la omor.

Condiţiile de eliberare pe cauţiune prevăd ca aceştia să nu lucreze în cadrul forţelor de aplicare a legii, să predea toate armele deţinute, să renunţe la permisele de port-armă, să nu intre în contact cu familia lui Floyd şi să renunţe la dreptul de extrădare dacă părăsesc statul Minnesota.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult